Volby ukázaly, že naši zranitelní občané nejsou ještě dost zraněni

politika

Vláda vyrábí „zranitelné“ jak na běžícím pásu, současně tvrdí, že se o ně postará. Pro vládní politiky, a ostatně nejen ty, je výraz „zranitelný“ velmi oblíbený, protože u posluchače, případně čtenáře, evokuje pozitivní představu, o zachránci „zranitelných.“

Volby ukázaly, že naši zranitelní občané nejsou ještě dost zraněni
Ilustrační foto
17. ledna 2023 - 02:20

Co způsobilo zranitelnost mnoha tisícům důchodců, kteří dokázali v minulých letech žít z důchodů, na které celý život pracovali? Není to náhlá rozmařilost, ani drahé touhy! Tito lidé neudělali nic špatně. To vláda je svou katastrofální politikou zranila, často smrtelně, když dopustila, aby se elektřina a plyn staly tak drahé, že na ně tito lidé nemohou ušetřit, protože přesahují jejich příjem z důchodu, píše v komentáři pro Prvnizpravy.cz Karel Petřík.



A tato vláda, příčina jejich katastrofy, se nestydí, a má naopak tu drzost vytloukat politický kapitál z na odiv vystavované pomoci. Chová se tak jako násilník, který jim nejdříve usekne ruku, pak přiloží obvaz, a čeká pochvalu. Výmluvy na válku jsou, zvlášť v případě elektřiny, naprosto neuvěřitelné! Je asi naší národní zvláštností, že velká část národa je přesto přijala, dokonce i ti, kterým to způsobilo největší problémy.
 

Nevím, jak dlouho bude trvat, než se i z těch, co dnes ještě nemají problém, stanou další „zranitelní“.  Ale až prodají své byty, chalupy, domy a vláda jim u nových majitelů zajistí, že tam mohou dožít, ještě jí políbí ruku, a do urny hodí ten požadovaný lístek. Ne, vláda se nás nemusí bát, nikdy se proti ní nespojíme, jen že by si nás někdo koupil. To ale už vláda dávno ví, a ty potřebné už má – strany, mééédia, školy….. Z ostatních se stanou další „zranitelní,“ a nebo ti, kteří budou muset vládě dodat peníze na další pomoc. Nevím, co se stane, až náklady na záchranu zranitelných překročí možnosti těch, co to vše platí – až nebude kde brát! Přijde potopa? Budeme zase spravedlivě skoro všichni stejně chudí?

My nemáme holubičí povahu, ale odvahu a mozek. Tedy většina z nás.

(rp,prvnizpravy.cz,foto:arch.)



43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX






Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 18%
transparent.gif transparent.gif
Ne 65%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif