Vondrovy řečičky, milenka a dětičky. Bobošíková zostra

politika

Moderátorka Jana Bobošíková se ve svém pořadu Aby bylo jasno podívala pod pokličku "politického guláše" europoslance Alexandra Vondry (ODS). A z hrnce na ní vyskočil politicky angažovaný a dobře placený levoboček.

Vondrovy řečičky, milenka a dětičky. Bobošíková zostra
Jana Bobošíková (Aby bylo jasno)
16. listopadu 2023 - 07:03

Složení společné eurokandidátky koalice SPOLU, která má super lídra a tři jedničky, stojí podle moderátorky pořadu Aby bylo jasno Jany Bobošíkové za pozornost. 

„Superlídr je Vondra z ODS a jednička za ODS a jinak dvojka na kandidátce SPOLU vedené superlídrem Vondrou je europoslankyně Veronika Vrecionová z ODS. A mají spolu syna Jáchyma Vreciona,“ začala moderátorka rozkrývat rodinné politické zákulisí Alexandra Vondry.

Potomek Alexandra Vondry a předsedkyně poslaneckého klubu ODS v europarlamentu Veroniky Vrecinové Jáchym Vrecion vytváří v Institutu Petra Fialy podcast s názvem Pravej podcast, mezi jehož partnery patří Pravý břeh – Institut Petra Fialy a Institut pro pravicovou politiku.

Bobošíková se zaměřila na obsah zmíněného podcastu a jeho provázanost s ODS. 

„Znělka pořadu Pravej podcast v sobě nic pravicového neskrývá, jen se vysmívá opozici. Upozorňujeme, že Pravý břeh – Institut Petra Fialy je majetkově propojený s ODS, a tím je napojen na peníze daňových poplatníků,“ poznamenala Bobošíková. 



Jak dále podotkla moderátorka pořadu, Jáchym Vrecion je v Občanské demokratické straně velmi aktivní.

„Je člen oblastní rady ODS v Praze 7 a absolvent vysoké školy Cevro Institut a člen výkonného výboru mládežnické organizace ODS Mladí konzervativci. Zároveň působí jako poradce jednoho z radních magistrátu hlavního města Prahy TOP 09,“ vyjmenovala funkce mladého Vreciona Jana Bobošíková.

„Vzhledem k tomu, že současná politika je po letech hodnotová a morální, nepřijde nikomu v trojkoalici divné, že dlouhá léta utajovaný nemanželský syn v podcastu zpovídá jako hosta svou maminku. Z podcastu vyplynulo, že právě Vrecionová s Vondrou byli společnými vyjednavači koalice SPOLU za ODS do eurovoleb," pokračovala Bobošíková, která následně citovala Vrecinovou.

„Já a Saša Vondra jsme oba členy předsednictva, tak jsme byli pověření tím vyjednáváním. My jsme se rozhodli, že se pokusíme partnerům navrhnout jak program, tak i klíč a různé podmínky, které bychom byli potom schopní obhájit i v naší členské základně. Protože bez toho by ta dohoda nebyla možná,“ citovala slova Vrecionové moderátorka a dodala, že to byl právě Alexandr Vondra a Veronika Vrecionová, kteří byli původně velkými zastánci toho, aby ODS kandidovala do evropských voleb samostatně. 

Bobošíková jedním dechem připomněla, že nyní je ale Vrecionová ze společné kandidátky s KDU-ČSL a TOP 09 naopak velmi nadšená. 

„Musím říct, že jsem ze všeho měla strašně dobrý pocit. Děkuju Sašovi Vondrovi, který moc pomohl, a i panu předsedovi Petru Fialovi,“ citovala moderátorka opět slova Vrecinové.



„Rodiče Jáchyma Vreciona postavili do eurovoleb společnou kandidátku trojkoalice SPOLU a zaujali její dvě čelná místa. Alexandr Vondra jako lídr začal obrážet média,“ řekla dále Bobošíková s tím, že Vondra hájí společnou kandidátku SPOLU slovy, že se mu podařilo prosadit programové desatero a eurovolby jdou vyhrát. Jak dále uvedla Bobošíková, Vondra také slibuje, že v kampani bude hlasitý. 

„Vondrovy řečičky, milenka, dětičky,“ zarýmovala s ohledem na hodnotovou politiku koalice SPOLU moderátorka pořadu.

V závěru pořadu se pak Bobošíková věnovala i "kamarádským místům“. Jak uvedal, asistentkou europoslankyně Vrecionové v Evropském parlamentu je Veronika Cerhová, manželka tajemníka premiéra Fialy a klíčového muže v pozadí ODS Františka Cerhy.

„Místním asistentem Vrecionové je někdejší činovník Mladých konzervativců a člen ODS David Vaculík. Asistenta dělá i poslanci ODS Jiřímu Havránkovi, který se synem Vrecionové natáčí zmíněný Pravej podcast. Vaculík je podle svého oficiálního životopisu i poradcem ministra dopravy z ODS Martina Kupky," pokračovala ve výčtu "korýtek pro známe" Bobošíková.

Psali jsme:

„Právě jste viděli ukázku hodnot a morálky politiky ODS, lídra koalice SPOLU. Z kdysi respektované strany zbyla nekompetentnost, rodinkaření a všudypřítomné pokrytectví,“ shrnula onu ODS deklarovanou hodnotovou politiku moderátorka pořadu Aby bylo jasno Jana Bobošíková.

(jar, prvnizpravy.cz, foto: repro: abj)


Anketa

Měla by Danuše Nerudová odstoupit z kándidátky STANu do eurovoleb?

Ano 73%
transparent.gif transparent.gif
Ne 14%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 13%
transparent.gif transparent.gif