Zbořil: Ekonomické sektory EU, kromě výroby zbraní, chřadnou

politika

<< NĚCO Z HISTORIE >> V našem historickém okénku bychom si mohli připomenout i nedávnou historii, a to výbuch Nord Stream 2.

Zbořil: Ekonomické sektory EU, kromě výroby zbraní, chřadnou
Zdeněk Zbořil v rozhovoru pro Prvnizpravy.cz
27. září 2023 - 02:20

Co nám to můžete říct pane Zbořile?

„Bude to dvacátého šestého září, kdy bude výročí té havárie nebo sabotáže na vedení Nord Stream 2. Zajímavé, že paní vrchní komisařka Uršula von der Leyenová ho zapomněla zmínit, když mluvila o úspěších Evropské unie v posledním úspěšném eurounijním roce. Zapomněla zmínit, že Nord Stream 2 a jeho havárie byla také velkým úspěchem nebo neúspěchem. A že tak trochu záleží na úhlu pohledu.


Byla to havárie, která otřásla obchodními a finančními poměry ve střední a východní Evropě a ještě vlastně nevíme jaké to bude mít důsledky,“ připomíná Zdeněk Zbořil v úvodu rozhovoru pro Prvnizpravy.cz.

Následky…

„Ta věta, kterou pronesl Joe Biden, že „Jsme to udělali!“, je správná. On konstatoval skutečný stav věcí, ale je otázkou, zda to bude stačit mezinárodnímu konsorciu, které bylo tím postiženo, ať už výrobců, přepravců nebo pojišťovacích ústavů k dohodě o náhradě těchto škod vyvolaných v evropském prostředí. A kdy, a jestli vůbec, to někdy bude považováno za dostatečnou odpověď.



Ono se totiž může ukázat, že Nord Stream 2 byl jenom spouštěcím mechanismem zániku ekonomického prostředí v celé Evropě, které dneska jede jenom na výrobě zbraní. A snad všechny ostatní sektory jejího hospodářství se zdají být upadající, doslova chřadnoucí,“ dodává Zdeněk Zbořil.


(rp,prvnizpravy.cz,foto:arch.)



43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX







Anketa

Kdo podle vašeho názoru tříští a radikalizuje naši společnost?