Zdeněk Zbořil: Piráti – výtah k politické moci?

politika

<< VIDEO >> V současné době můžeme pozorovat, že na rozdíl od jiných stran takzvané pětikoalice, preference Pirátů narůstají.

Zdeněk Zbořil: Piráti – výtah k politické moci?
Zdeněk Zbořil v rozhovoru pro Prvnizpravy.cz
23. prosince 2023 - 02:20

Čím si myslíte, že je to způsobeno pane Zbořile?

„Je to samozřejmě zajímavé, protože těch 1.200, možná že jich je víc, ale těch 1.200 Pirátů, kteří šli do voleb obsadilo nejméně 1.200 míst ve státní správě, v politických orgánech nebo v parlamentu na různých úrovních. Mají své vyslance v Evropské unii, v evropském parlamentu, a přitom podle mého názoru přicházejí s jedním horším nápadem než druhým.

Poslední výstřel jejich diskuze je o klimatickém zákonu, se kterým přišel pan Peksa a paní Kocmanová, a který je zatím v těch předběžných rozhovorech a sondážích odmítán téměř všemi. Ale oni se tito dva lidé snaží jej popularizovat a argumentují o jeho neuvěřitelné prospěšnosti. Spousta lidí si myslí, že je to zavádění klimatologické policie, ale to je jen eufemismus. Mně se na tom zdá zajímavé to, že i jedna věc vedle druhé, o kterou se snaží, nebo o které se alespoň snaží mluvit na veřejnosti,  je vlastně horší než druhá, a přesto popularita Pirátů stále existuje,“ upozorňuje Zdeněk Zbořil v rozhovoru pro Prvnizpravy.cz.

Výtah k politické moci…

„To znamená, že spousta lidí si myslí, ne že jsou členové této strany tak dokonalí, vzdělaní a chytří, ale že i pirátská strana je, bez ohledu na to jaké přináší myšlenky, dobrým výtahem k moci. Neznám cifry, data, jak se Piráti umísťují na nižší úrovni občanské společnosti, tím myslím jak by dopadli v komunálních nebo v regionálních volbách, ale pravda je, že podle všech posledních průzkumů, o kterých si můžeme myslet každý něco jiného, se buď  drží na stejné úrovni a nebo v poslední době jim jejich procenta narůstají.

Dokonce bych se domníval, nebo mohl  myslet, že tyto průzkumy mohou být cinknuté, a nebo že je to také dáno tím, že do voleb je daleko, a že se někdo nesnaží dostat prostřednictvím Pirátů jen do Poslanecké sněmovny, ale třeba také do Evropského parlamentu. Jak víme, a jak se nám rádi chlubí někteří poslanci z Evropské parlamentu, je to konec konců dobré zaměstnání, je to dobrá výplata, je z toho dobrá penze a ještě je spoustu obročí, která z přítomnosti v Bruselu, a v jiných orgánech evropské podivné moci politické, tyto prebendy přináší,“ dodává Zdeněk Zbořil.


(rp,prvnizpravy.cz,,foto:arch.)



43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX












Anketa

Měla by Danuše Nerudová odstoupit z kándidátky STANu do eurovoleb?

Ano 74%
transparent.gif transparent.gif
Ne 14%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 12%
transparent.gif transparent.gif