Jičín posílí svůj rozpočet díky kladnému zůstatku z loňského roku

regiony

Rada města doporučuje Zastupitelstvu města schválit úpravu rozpočtu na rok 2023 o kladný zůstatek z loňského roku. Je tedy možné posílit letošní investiční akce.

Jičín posílí svůj rozpočet díky kladnému zůstatku z loňského roku
Jičín
31. ledna 2023 - 08:00

Rozdělení kladného zůstatku ještě musí schválit zastupitelé, kteří zasednou ve středu 1. února. Zůstatek nad rámec rozpočtu, který byl zastupitelstvem schválen v prosinci 2022, je 26 104 937 Kč.

Díky kladnému hospodaření města bude možné do plánu zařadit úpravu třídy a rekonstrukci části střechy na ZŠ 17. listopadu. Další prostředky budou alokovány do výměny oken v MŠ U Kina. Bude zpracována projektová dokumentace na úpravu sezení v hale ve sportovním areálu a také dokumentace na zastřešení házenkářského hřiště tzv. nafukovací halou – pro tyto nové položky je vyčleněno 200 tisíc Kč. Částka 490 050 Kč bude určena na projektovou dokumentaci pro rekonstrukci obřadní síně v zámku. Město bude pokračovat v přípravě výstavby vodovodu do Moravčic. Jeden milion korun bude vyhrazen na výtah v domě s pečovatelskou službou Sokolovská čp. 237.



Zůstatek bude směřován i do posílení stávajících investic, tudíž bude zajištěno jejich hladké dokončení. Jde o rekonstrukci fasády na ZŠ Husova, výstavbu tenisové multifunkční haly, výstavbu multifunkčního sálu v areálu Valdštejnské lodžie nebo renovaci věžních hodin na kostele sv. Ignáce. Připomeňme, že rozpočet města schválený v prosinci 2022 pracoval s výdajovou a příjmovou částkou 746 963 000 Kč. Začlenění zůstatku rozpočet navýší.

Kralovehradeckenovinky.cz informoval Mgr. Jan Jireš, tiskový mluvčí, MěÚ Jičín.

(jv,kralovehradeckenovinky.cz,foto:arch)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 64%
transparent.gif transparent.gif
Ne 19%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif