Krajští záchranáři získají moderní školicí středisko

regiony

Nejen nové výjezdové základny Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje, ale také nové výcvikové středisko pro složky integrovaného záchranného systému připravuje vedení Pardubického kraje.

Krajští záchranáři získají moderní školicí středisko
Moderní školicí středisko
29. května 2024 - 11:30

Zahájení výběrového řízení na zhotovitele stavby na svém pondělním jednání schválili krajští radní. Předpokládané náklady rekonstrukce stávajícího objektu v Průmyslové ulici v Pardubicích činí 20,5 milionu korun včetně DPH.

„Záměrem na vybudování výcvikového střediska nejen pro naše záchranáře, ale také pro další složky integrovaného záchranného systému, se zabýváme již delší dobu. Nyní jsme se rozhodli zahájit výběrové řízení na rekonstrukci stávající budovy v Průmyslové ulici v Pardubicích. Jedná se zejména o změnu vnitřních dispozic stávající budovy tak, aby zde vznikly moderní výukové místnosti, sociální zařízení, skladovací prostory a místnost speciálně určená pro výcvik. Předpokládaná hodnota stavebních prací podle projektové dokumentace činí 20,5 milionu korun včetně daně,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

Podle náměstkyně hejtmana Michaely Matouškové je cílem tohoto záměru zvýšit komfort při provádění výcviku záchranářů, ale také dalších různých typů školení. „Chceme, aby toto středisko sloužilo nejen pro výcvik všech posádek naší zdravotnické záchranné služby, ale také pro výcvik studentů akreditovaného kurzu řidič ZZS a současně pro potřeby výcviku první pomoci složek IZS a praktickou výuku studentů univerzity," vysvětlila záměry kraje náměstkyně hejtmana pro zdravotnictví Michaela Matoušková.



Pardubický kraj v tuto chvíli čeká na stanovisko hasičů k projektové dokumentaci, a proto prozatím nebyla podána žádost o stavební povolení. „Zadávací řízení bude zahájeno bezprostředně po získání stanoviska státních hasičů a podání žádosti o stavební povolení na stavební úřad. Konkrétní termíny pro podání nabídek do výběrového řízení budou doplněny v závislosti na zahájení stavebního řízení,“ uvedl náměstek hejtmana pro oblast investic Roman Línek.

Pardubickénovinky.cz informovala PhDr. Zuzana Nováková za Pardubický kraj.

(jv,pardubickenovinky.cz,foto:kú)


Anketa

Kdo by podle Vás byl lepším prezidentem USA?