Prezident Petr Pavel s manželkou navštívili Dětskou kliniku

regiony

Dětskou kliniku Fakultní nemocnice Hradec Králové v úterý dopoledne navštívil prezident České republiky Petr Pavel se svou manželkou Evou Pavlovou. Návštěva se uskutečnila na začátku dvoudenní pracovní cesty pana prezidenta v Královéhradeckém kraji.

Prezident Petr Pavel s manželkou navštívili Dětskou kliniku
Prezident Petr Pavel v FNHK
6. prosince 2023 - 08:00

Prezidentský pár si během návštěvy kliniky prohlédl jednotku intenzivní a resuscitační péče pro patologické novorozence, které je součástí perinatologického centra. To zajišťuje specializovanou péči pro donošené a nedonošené novorozence, včetně novorozenců nejnižších hmotnostních kategorií z celých východních Čech.
Součástí návštěvy bylo také setkání s dětmi hospitalizovanými na lůžkovém oddělení pro větší děti, kterým přivezl prezident u příležitosti mikulášské nadílky drobné dárky, setkal se rovněž s personálem dětské kliniky. 

V doprovodu ředitele FN HK Aleše Hermana se prezidentská návštěva také krátce seznámila s výstavou historických snímků areálu nemocnice, která byla doplněna také o vizualizace připravovaných investičních akcí v nemocnici.



Dětská klinika Fakultní nemocnice Hradec Králové byla založena v roce 1946, v roce 1954 byla otevřena ambulantní a v roce 1957 i lůžková část pavilonu kliniky, který prošel v letech 2012 až 2013 rekonstrukcí. Na lůžkách kliniky jsou každoročně hospitalizovány zhruba čtyři tisíce dětí, dalších přibližně 20.000 je vyšetřeno ambulantně. O nemocné děti a provoz kliniky se stará na 200 zaměstnanců.

Kralovehradeckenovinky.cz informoval Ing. Jan Špelda, vedoucí Odboru komunikace Fakultní nemocnice Hradec Králové.

(jv.kralovehradeckenovinky.cz foto:fnhk)


Anketa

Kdo by podle Vás byl lepším prezidentem USA?