Rekordních 35 tras představí jarní AutenTICké prohlídky s průvodci

regiony

Jak jinak oslavit přicházející teplé počasí, než vyrazit ven do ulic. AutenTICké komentované prohlídky se odehrávají ve všech ročních obdobích, ale jaro je vždy výjimečné. Přináší totiž největší a nejbohatší spektrum témat a letos celkem 35 prohlídek!

Rekordních 35 tras představí jarní AutenTICké prohlídky s průvodci
Výstaviště
23. března 2023 - 11:00

„Oblíbenost našich autentických prohlídek neustále roste. Jen za loňský rok nadchly přes 2500 zájemců. Autentické jsou prohlídky nejen v tématech, ale také v osobnostech průvodců, kteří mají o místech nejen nastudováno, ale často i odžito. Každý rok tak nacházíme další zajímavá témata a vznikají nová partnerství. Navázali jsme například na skvělou loňskou spolupráci s Veletrhy Brno a letos, kdy brněnské výstaviště slaví 95 let od založení, jej projdeme křížem krážem. Slavit budeme i s Besedním domem,” láká Jana Janulíková, ředitelka TIC BRNO.

Mezi 35 tématy najdete notnou dávku architektury – namátkou vybíráme například brněnskou okružní třídu, Wiesnerovské Pisárky, secesi v centru i mimo něj. Nově se seznámíte s Napoleonem v Brně, s klášterem voršilek nebo s velkou brněnskou asanací. S průvodci se opět vypravíte i do městských částí, opakují se oblíbené prohlídky Muraly v brněnském Bronxu a Romské Brno aneb židovský, německý a romský Cejl. Výlet za hranice centra Brna i všedních dnů nabídne botanická vycházka s Martinem Sedlákem s názvem Železniční divočinou jižního centra. Ke Dni matek je připravena prohlídka Za vším hledej ženu! a zváni jste i k poznávání brněnských kuriozit. Již třetí rok nebudou chybět ani běžecké trasy – Running tour BVV, Od vily Tugendhat k Cejlu, Vilky, parky kopečky a Running tour Áčkem.



Jarní autentické prohlídky opět doprovází originální fotografie Romana France. „Jmenuje se Béďa z Průmky a podtitul má Jaro je tu v plné kráse, zbóchnu buřta, mňamka zase. Béďa je legendární postavou brněnské hospody U Průmyslovky a odkojil pivem nemálo Brňáků i současných majitelů brněnských podniků, přestože sám už 25 let nepije. Ve své jarní fotce u kašny Parnas jsem propojil Béďovu vášeň pro jídlo, jeho dobrodružnou a veselou povahu a taky jaro – období, kdy se konečně otepluje, lidi chodí na Zelňák nakupovat a špekáčková sezóna je za rohem,” vysvětluje motiv fotografie Franc.

Kompletní seznam autentických prohlídek najdete na: autenticke-prohlidky-brno.cz. Zakoupíte tam i vstupenky, nebo si pro ně přijďte osobně do infocenter na Radnické 8 a Panenské 1.

Jihomoravskenovinky.cz informovala Hana Novosadová, tisková mluvčí, TIC BRNO, p. o..

(rp,jihomoravskenovinky.cz,foto:tic)




Anketa

Ohrožuje podle vás nový migrační pakt bezpečnost naší republiky?

Ano 70%
transparent.gif transparent.gif
Ne 15%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 15%
transparent.gif transparent.gif