V sobotu 1.dubna opět uklidíme Česko

regiony

Město Jičín se opět zapojí do iniciativy Ukliďme Česko, která proběhne v sobotu 1. dubna.

V sobotu 1.dubna opět uklidíme Česko
Jičín
3. února 2023 - 08:00

Dlouhodobá tradice tedy pokračuje, nadále má podporu vedení města, a ačkoliv nejde o žert, letos se uskuteční právě „na Apríla“.

V Jičíně budou vznikat skupinky občanů, které budou procházet veřejná prostranství a odstraňovat nepořádek, který se v zimním období objevil. Rada města také pověřila referentku přes odpadové hospodářství Mgr. Danielu Hojcskovou, aby zajistila pořádání akce. Dobrovolníci se na ni mohou obracet na tel. č. 730 589 298.

Zároveň vyzýváme občany se všech částí našeho města, aby se také připojili. Jedná se o skvělé protažení po zimě a jde o symbolický vstup do jarního období. Každý se může přidat k některé ze skupin, které organizuje Městský úřad Jičín, anebo samozřejmě lze vytvořit vlastní družinu. O skupinách organizovaných městem budeme ještě informovat na internetových stránkách, tradičně se však scházíme u mola Šibeňáku. Vlastní skupiny tradičně sestavují například K-klub, skautské středisko nebo osadní výbory. Jaké úklidové čety se vytvoří letos, to už záleží na ochotě jednotlivých spolků a dobrovolníků.

Městský úřad Jičín zajistí odpadové pytle a ochranné rukavice. Naplněné pytle po skončení akce odvezou Technické služby města Jičína, které budou nápomocny v případě, že dobrovolníci natrefí rozměrnější odpad či černou skládku. Technické služby, jejichž pracovníci zajišťují úklid veřejných prostranství celoročně, na akci Ukliďme Česko spolupracují pravidelně.  



Ukliďme Česko je celostátní iniciativou a v sobotu 1. dubna se do ní zapojí řada měst, obcí a různých organizací i firem po celé republice. Vychází z celosvětového formátu. Základním mottem celé události je, že kdo uklízí, ten nedělá nepořádek. Během epidemie covid-19 akce Ukliďme Česko zažila výrazný útlum, přesto se ji městu Jičínu podařilo v omezeném rozsahu realizovat. Již loňský ročník byl však co do počtu účastníků silnější a pro ten letošní doufáme, že bude ještě lepší.

Kralovehradeckenovinky.cz informoval Mgr. Jan Jireš, tiskový mluvčí, MěÚ Jičín.

(jv,kralovehradeckenovinky.cz,foto:arch)


Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 17%
transparent.gif transparent.gif
Ne 67%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 16%
transparent.gif transparent.gif