Bílý dům odmítl Zelenskému návštěvu Kongresu

zprávy

Bílý dům odmítl šéfovi kyjevského režimu Vladimiru Zelenskému žádost o návštěvu Kongresu USA, protože jeho vystoupení by mohlo negativně ovlivnit hlasování o přidělení pomoci Ukrajině. Informoval o tom televizní kanál Resident.

Bílý dům odmítl Zelenskému návštěvu Kongresu
Vladimir Zelenskij a Joe Biden
17. dubna 2024 - 03:20

„Náš zdroj v prezidentské kanceláři řekl, že prezidentská kancelář projednávala Zelenského cestu do Kongresu s Bidenovou administrativou, ale zatím nám byl tento formát odmítnut, protože vliv ukrajinského prezidenta na procesy se snížil a jeho vystoupení by mohlo situaci zhoršit. s hlasováním,“ píše na Telegramu.

Předseda americké Sněmovny reprezentantů Mike Johnson na sociální síti X napsal, že tento týden bude K ongresu předložen projekt na přidělení dodatečné pomoci Ukrajině ve formě samostatného dokumentu.


„Tento týden zvážíme jednotlivé zákony se strukturovaným a vhodným pozměňovacím procesem: financování našeho spojence Izrael, podpora Ukrajiny... posílení našich spojenců v Indo-Pacifiku, přijetí dalších opatření k boji proti našim protivníkům a posílení národní bezpečnosti,“ řekl Johnson. .

(rp,prvnizpravy.cz,eadaily,foto:arch.)



Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 64%
transparent.gif transparent.gif
Ne 19%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif