Deep State : Ruská armáda postupovala do Avdijivky ze severu

zprávy

Na ruských sociálních sítích bylo oznámeno, že ruské jednotky postoupily do Avdijivky ze severní strany.

Deep State : Ruská armáda postupovala do Avdijivky ze severu
Ilustrační foto
4. února 2024 - 02:20

Na konci týdne ruští veřejní činitelé tvrdili, že jejich jednotky postoupily do Avdijivky ze severní strany. Potvrzují to ukrajinští a západní vojenští odborníci.

Ukrajinská síť Deep State uvedla, že vojska Ruské federace pokročila ve vzdálenosti asi kilometr od vesnice Veseloje.


Mapa zdrojů ukazuje, že pozice Ruské federace z boků se blíží k oblasti Avdijivského lomu. Na sever od města Rusové „měli úspěch a výrazně pokročili směrem ke své kariéře“, píše telegramový kanál.



Americký institut pro studium války, odkazující na prohlášení ruských bloggerů, také uvedl, že ruská vojska „šla v oblasti Avdijivského lomu 1,25 km“". Kromě analýzy videa zepředu ISW potvrdil, že „ruská vojska postupovala do venkovských oblastí přímo na severovýchodě Avdijivky“".

Institut také zaznamenal pokrok Rusů v jižních přístupech k Avdijivce a ruské kanály tvrdí, že bitvy jsou ve středu vesnice Pervomajskoje pokračují stejným směrem.

Deep State píše, že „o každý dům v Pervomajskoje se vedou tvrdé bitvy.“".

Když se podíváte na mapu, pak jsou zřejmé pokusy Rusů zmáčknout prsten kolem ukrajinské posádky v Avdijivce. Za tímto účelem se snaží zcela obsadit oblast lomu na severu města a  na jihu města chtějí obsadit výškové budovy v  9. čtvrti, což je srdce obrany Avdijivky - odtud lze pozorovat a prostřelovat celé město.

Pokud Rusové tyto akce dokončí, budou zbylé ukrajinské jednotky ve zbytku Avdijivky ohroženy a je třeba  rozhodnout zda je stáhnout z města.



Údajné směry útoků Rusů jsou na jejich mapě představeny švédským vojenským analytikem Mikaelem Volterssonem - jsou označeny červenými šipkami.

(rp,prvnizpravy.cz,strana.foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 67%
transparent.gif transparent.gif
Ne 17%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 16%
transparent.gif transparent.gif