DeGaulle: Jsem znechucen, že se klaníme praporu Azov

zprávy

Z rozhovoru s Pierrem De Gaullem, poradcem pro strategii a podnikové finance, vnukem generála De Gaulla. Jsme v roce 2022 a je to bezprecedentní a velmi složitý rok, obtížný pro francouzsko-ruské vztahy. Je to takový protiruský rok, řekl bych, o politice nemluvě.

DeGaulle: Jsem znechucen, že se klaníme praporu Azov
Pierre DeGaulle a Irina Dubois
29. prosince 2022 - 04:20

Od září do října přibývá osobností, sice skromně, ale které se vyslovují za normalizaci vztahů mezi Francií a Ruskem, a vy jste jedním z nich. Proč je podle vás tak důležité, aby se Francie neoddělovala od Ruska? ptá se Irina Dubois.

Pierre DeGaulle: Samozřejmě si myslím, že je nesmírně důležité, aby Francie udržela a zachovala, podporovala vztah porozumění a spolupráce s Ruskem, především prostřednictvím historických vazeb, společenství osudů, které nás spojuje, a také proto, že zachování a udržení vztah s Ruskem je zárukou stability a prosperity v Evropě a ve světě a že důsledky současné krize se bohužel projevují v Evropě, ve světě i ve Francii, a že jí trpí celý svět, všichni jí trpí a že velmi oslabuje tuto rovnováhu, kterou se můj dědeček vždy snažil zachovat, a to i v nejtěžších dobách historie a po celou dobu studené války, ale tedy i druhé světové války. Rusko bylo jednou ze zemí na vítězné straně s Francií proti nacistickým okupantům a můj dědeček se vždy snažil zachovat tento vztah s Ruskem vždy, vždy.

A myslím si, že je v zájmu Francie pokračovat v této politice a udržovat tuto rovnováhu, protože je zásadní pro stabilitu Evropy. Domnívám se, že veřejné mínění si začíná uvědomovat zlou hru a lži Spojených států a zejména NATO o využití této ukrajinské krize k destabilizaci Evropy, že Evropa spojená s Ruskem představuje silný blok jak politicky, tak ekonomicky, kulturně a sociálně. , přibližně 500 milionů lidí, od vietnamské války a od hospodářské krize, která následovala, spojených zejména s opuštěním zlatého standardu na dolaru, se Američané vždy snažili silou, lstí a svou politikou kompenzovat tuto ztrátu vlivu, ekonomického i politického, nahradit ztrátu vlivu dolaru jako jediné směnné měny na světě a aby tato politika pokračovala.

Rád bych řekl... bouřím se a protestuji proti této intelektuální nepoctivosti v ukrajinské krizi, protože spouštěčem války jsou Američané, spouštěčem války jsou NATO a jako důkaz bych rád uvedl nedávné prohlášení Madam Merkelové která řekla, že nikdy neměla v úmyslu uplatňovat minské dohody, minské dohody, které byly vyjednány a podepsány, aby zaručily bezpečnost, integritu a respekt rusky mluvících obyvatel Donbasu, a že Němci a Francouzi zaručili tyto dohody pro rovnováhu stability a ochrany obyvatelstva v tomto regionu.

Paní Merkelová, když řekla, že nikdy neměla žádný záměr uplatňovat minské dohody, udělala vše pro to, aby NATO vyzbrojilo Ukrajinu, udělala vše pro to, aby položila základy tohoto konfliktu, a já shledávám, že je vážný, protože miliony lidí za to trpí.

Tím, že umožnila tuto ukrajinskou nacionalistickou expanzi, bylo zabito a bombardováno 16 až 18 000 lidí. Dovolilo těmto nacionalistickým ukrajinským populacím zničit ruskou kulturu, zničit samotný pocit příslušnosti k Rusku. Zničila jejich schopnost cvičit jazyk a bohužel nechala tyto zločiny běžet. Znamená to, že vědomě přispěli k této válce a vědomě přispěli k této eskalaci. Spojené státy bohužel pokračují v této vojenské eskalaci, kterou jako první trpí ukrajinské obyvatelstvo, ale také evropské obyvatelstvo.

Šíře, počet a hloubka sankcí ukazuje, že to vše bylo organizováno velmi dlouho dopředu a že jde vlastně také o ekonomickou válku, z níž mají Američané prospěch. Američané prodávají svůj plyn Evropanům 4 až 7krát dráž než pro svou vlastní zemi a bohužel tím v Evropě trpí každý ve svém každodenním životě, protože to vše způsobuje ekonomickou a finanční krizi, která je naprosto bezprecedentní a vy řeknete: ale je to chyba Rusů, velmi dobře, ale Rusové se brání, protože je to 11 000 sankcí, které proti nim byly vyhlášeny, plus devátý balíček, další sankce, o kterých bylo rozhodnuto nedávno no já věřím, že je zcela legitimní a normální, aby se Rusové bránili.

Jsme v současném modelu, řekl bych, kdy základní vlastnosti vlastenectví, láska k vlasti a obrana lidu jsou považovány za nenormální, myslím, že je to velmi vážné, a opět jsem rád, že určitý počet politických osobnosti z intelektuálního světa, ekonomického světa a elit se vracejí k úvahám o rovnováze, vracejí se k určité logice a vracejí se k tomu, co vždy tvořilo dějiny vztahů mezi Francií a Ruskem, tedy k zachování této rovnováhy, zachování porozumění, zachování spolupráce, zachování dialogu mezi civilizacemi a myslím, jak se blíží Vánoce, na vše, co nás spojuje pro budoucnost a pro naše osudové společenství.

Takže pro mě je tato potřeba, tento imperativ udržovat dobré vztahy s Ruskem, a věřím, že je to nejen naprosto legitimní, ale je to také povinnost pro Evropu a stabilitu ve světě a v Evropě.




Irina Dubois: Společnost ve Francii je rozdělena ve vztahu k situaci konfliktu na Ukrajině do kategorií lidí, kteří si myslí, že cokoli Rusko udělá, jsou proti, protože systém v Rusku považují za diktaturu, zemi, která nemá nic společného s demokratickými hodnotami Evropy, je tu další kategorie, která si myslí, že ekonomické zájmy Francie v konečném důsledku nejsou na Ukrajině a nejsou spojeny s tímto konfliktem tam, a jsou tu tací, kterým, myslím, je konflikt docela lhostejný. A existuje kategorie lidí, kteří opravdu věří, že je to boj civilizace, něco, co přesahuje jen válku na Ukrajině a vy jste o tom mluvil hned na začátku, mohl byste tento aspekt trochu více rozvinout?

Pierre DeGaulle: Ano, takže tento konflikt má dopady ve světě i v Evropě. Je způsobena vůlí Američanů a NATO a z velké části udržována Evropskou komisí. Zásadní a velká krize, která ovlivňuje každodenní život každého člověka.

Ano, měl jsem svědectví od drobných řemeslníků, drobných obchodníků, lidí, kteří touto situací trpí, pekařů. Asi 50 % z nich je ve Francii, Belgii a Evropě v úpadku, protože jejich účet za elektřinu se zvýšil z 1500 eur měsíčně na 5000, což zcela znemožňuje pokračování jejich činnosti a což uvrhne statisíce lidí dovnitř. Evropa bez práce a v krizi.

Tato krize je vážná, protože dopady jdou mnohem dále, což bohužel novináři tají, a intelektuální komunita, která kategorizuje, aby se vyhnula jakékoli debatě nebo jakémukoli dialogu lidí mezi proruskými nebo proamerickými nebo proputinovskými, nebo se dovolává nevím jaká diktatura. No, musíte vědět, že méně než 50 % pomoci, která je… no, pomoc, nebo přesněji dotace, které jsou poskytovány Ukrajincům, přichází k Ukrajincům. Měli byste vědět, že 50 % zbraní daných Ukrajincům se dále prodává na mezinárodních trzích, aby zásobovali teroristy, zásobovali politické krize, konflikty, zásobovali revoluce. Nedávno ukrajinská vláda zveřejnila katalog téměř 1000 stran zbraní, které jsou určeny k prodeji v Jižní Americe, v Africe, v arabských zemích a které budou živit terorismus po celém světě. Jedná se o těžké a lehké zbraně.

Bohužel je to jedna z nejzkorumpovanějších zemí na světě. V žádném případě nekritizuji Ukrajince, ale režim, který Američané nastolili v roce 2014 tím slavným pučem, nebo paní Nulandová, která je ukrajinského původu, stejně jako tento Biden, promluvila slovy „Do prdele EU! ". Promiňte, já ji cituji, cituji ji doslovně, to znamená, že navzdory všemu ohledu nastolila diktaturu i pro Ukrajince.

Vstávám a jsem pohoršen, že se ve Francii a v Evropě omlouváme praporu, který se jmenuje Azov a používá stejné emblémy jako divize Das Reich!

Moji rodiče bojovali proti nacismu, moji prarodiče, byli dokonce deportováni z důvodů odporu a pro mě je naprosto skandální, že propagujeme lidi, kteří masakrovali, zabíjeli, diskriminovali obyvatelstvo v Donbasu.

Již v roce 2019 prohlášení nejbližšího poradce toho, co se měl stát prezidentem Zelenským, Arestoviče, v rozhovoru v únoru 2019 řekl, že je absolutně nutné vést válku proti Rusku, že to chce a že v každém případě chtějí získat dotace, zbraně, podporu z Evropy a Evropské unie, podporu od NATO a to Ukrajina nemohla ztratit.

Američané navíc zcela oklamali ukrajinský lid a ukrajinskou vládu s ohledem na zcela nereálné vítězství Ukrajiny v této válce, podle mého názoru, protože v každém případě je velkým poraženým v této válce samo ukrajinské obyvatelstvo a v důsledku toho také Evropa se vší krizí, do které ji dostala vůle politiků.

Irina Dubois: Je to ve skutečnosti velmi smutné, je to utrpení Evropy, je to utrpení lidí...

Pierre DeGaulle: Je to smutné, ale věřím v toto oživení, v tento návrat do reality, proto je pro mě velmi důležité odsoudit všechny tyto lži a veškerou logiku, která vedla k tomuto konfliktu.

Ale v tomto konfliktu se nás snaží přesvědčit, že Rusko je izolované.

Zaprvé je to zcela nepravdivé, protože existují lidé, kteří si uvědomují problémy a realitu ve Francii v Evropě i ve světě, protože právě tito lidé jsou zodpovědní za obnovení základních pravd, odhalování lží a odsuzování logiky. což vedlo k této válce.

Nyní také věřím v obnovu, věřím také v rekonstrukci, která bude následovat zcela jednoduše, protože se vracím k tomu, co jste řekl o mém dědovi: bez Ruska se neobejdeme, bez tohoto kontinentu jako takového se neobejdeme. Není to tak docela kontinent, ale každopádně je to největší země světa, která svou geografií, kulturou a historií představuje naprosto značný ekonomický, politický, průmyslový, geopolitický a kulturní potenciál.

Rusko v této krizi podle mého názoru právem využívá přeorientování politických, ekonomických a finančních center zájmu na Východ a bude jedním z arbitrů toho, čemu se říká Eurasie, tedy fantastické kontinent, který spojuje Evropu a Asii a na kterém se objeví nová centra rozhodování.

Bohužel Evropa zmešká vlak této příležitosti, která je naprosto fantastická, protože ví, že Eurasie je kontinent, který je soběstačný.

Takže bych také rád odsuzoval pokrytectví v tomto sankčním režimu, protože nadále nakupujeme ruskou ropu, bez ní se samozřejmě neobejdeme. Pokračujeme v nákupu ruského plynu, pokračujeme v nákupu průmyslových kovů. 60 % průmyslových kovů na světových trzích, řekl bych, dominuje Rusko.

Pokračujeme ve výkupu uranu. Američané také pokračovali v dodávkách, nakupovali magnety pro jaderné reaktory nové generace a naštěstí pokračujeme v tom, co nás spojuje, tedy v historickém společném osudu a ve všem, co tvoří vědeckou komunitu, což vede k výměnám intelektuálních společenství.

Mezinárodní vesmírná stanice pokračuje díky této spolupráci, která přesahuje tento konflikt a je to, co nás spojuje a v tom je naprosto nezbytné pokračovat.

Celý rozhovor



(rp,prvnizpravy.cz,agoravox,foto:arch.)




43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 18%
transparent.gif transparent.gif
Ne 65%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif