Dilema USA: Pokračovat či nepokračovat v podpoře Ukrajiny

zprávy

V USA je politický establishment stále více rozdělen, pokud jde o pokračující „podporu“ Ukrajiny, píše Max Erdinger na německém webu Jouwatch.

Dilema USA: Pokračovat či nepokračovat v podpoře Ukrajiny
Ilustrační foto
30. září 2023 - 03:20

V žádném případě nikdy nešlo o „podporu Ukrajinců“ jako lidu. Ukrajinci jsou v USA dobří jen jako potrava pro děla a nemálo amerických politiků si nedávno pochvalovalo slavnou eleganci vedení války proti „věčnému Rusovi“, který šetří životy amerických vojáků, podle hesla: „Je to chytřejší a levnější“.

Za předpokladu, že Vladimir Putin neprojeví na Ukrajině výrazně větší odhodlání než v současnosti, a za předpokladu, že hromadné kapitulace ukrajinských jednotek nebudou pokračovat dosavadním tempem, mohla by tak ukrajinská armáda vydržet s další miliardovou pomocí ze Západu současný status quo, tedy „zamrzlý konflikt“.

Údajný americký prezident s mírnou demencí, obklopený poradci, kteří mají velký zisk ze zbrojní produkce vojensko-průmyslového komplexu, chce ještě dalších 100 miliard dolarů schválených Kongresem na udržení status quo pro Ukrajinu.

Vladimir Putin má čas, „Západu“ tikají hodiny. Ruský prezident nikam nespěchá. Politický a ekonomický vývoj na „Západě“ mu umožňuje prozatím odložit výrazně zvýšené vojenské nasazení na Ukrajině, ale mít připravené potřebné vojáky a materiál a jednoduše sledovat, jak „západní hodnoty“ se  posilují pokračující střelbou do vlastního kolene. Mezitím americký senátor Rand Paul oznámil, že pohne nebem i zemí, aby zcela zastavil schvalování rozpočtu USA, pokud by v rozpočtu byl „pro Ukrajinu“ vyčleněn ještě o jeden cent navíc. Mezitím souhlas amerických voličů s pokračující „podporou Ukrajiny“ klesá jako tryskové letadlo s Prigožinem.

V Kyjevě lidé nyní hlasitěji než kdy jindy přemýšlejí o kapitulaci před ruskými podmínkami, aby zachránili Ukrajinu jako „suverénní národ“. To znamená: Krym zůstane sám, Doněck a Luhansk stejně jako Cherson a Záporoží zůstanou ruské. Ruský ministr zahraničí Lavrov mezitím dal jasně najevo, jaké alternativy pro Ukrajinu existují: Buď pokračovat v boji a ztratit všechno, nebo kapitulovat a udržet si ukrajinský stát. Pokud se NATO ze své strany zdrží zasahování do ukrajinské války svými vlastními jednotkami, pak to bude pravděpodobně konečný výsledek: špinavý ukrajinský stát. S výraznými dopady na současnou politickou garnituru „západních hodnot“ i na samotného Zelenského. Jedna věc je jistá: Zelenskij pomník na Ukrajině nikdy nedostane. Jestli něco, tak je to památník. Pravděpodobně ale bude muset uprchnout, a upřímně řečeno, neumím si představit žádné místo na světě, kde by byl v bezpečí před svými ukrajinskými pronásledovateli z extrémně pomstychtivé „azovské scény“.



Pokud byly po nepříznivém konci války „Ukrajinou“ podepsány první smlouvy s Ruskem a tamní zbraně definitivně utichly, nastává také čas „usmíření“. Vnitroukrajinský teror Zelenského režimu se stane tématem a všechny ty ošklivé řeči o obraně demokracie, svobody a západních hodnot pro celou Evropu budou odhaleny jako to, čím byly od začátku: nehorázná lež, která má oklamat. „lidi“ v „západním světě“.

V Německu bude jasné, který gang německá vláda podpořila miliardami. To by byl dnes jediný myslitelný motiv pro eskalaci války ze Západu za současný status quo, přes veškerou beznaděj. Až bude jasné, jaké groteskní pohádky naservírovala americká vláda a její evropští vazalové v EU a vlády evropských národních států svým de facto poddaným v simulaci demokracie o „Putinově nevyprovokované útočné válce“, věci se vyřeší, pro vládce velmi temné. A také pro jejich „dvorní reportéry“ v „kvalitních médiích“ transatlantické mediální sítě.


Z toho vyplývá, že současná největší hrozba pro naše vlastní přežití na „hodnotách Západu“ nepochází z Moskvy nebo Pekingu, ale z onoho „hodnotového západního“ politického a mediálního establishmentu, který ve směsi nepředstavitelné arogance a nevědomost, se svou aroganci proměnila v jedno, vmanévrovala se do slepé uličky, ze které už nebude schopna vyváznout bez újmy. Škody, které způsobil, jsou již obrovské. Představa, že by tento podnik mohl být pohnán k odpovědnosti, mu pravděpodobně i dnes vyvolává nejhorší noční můry. Úplně správně.

(rp,prvnizpravy,cz,jouwatch,foto:arch.)


Anketa

Měla by Danuše Nerudová odstoupit z kándidátky STANu do eurovoleb?

Ano 73%
transparent.gif transparent.gif
Ne 14%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 13%
transparent.gif transparent.gif