Erdogan: Mezi Netanjahuem a Hitlerem není žádný rozdíl!

zprávy

V dalším „útoku“ turecký prezident Recep Tayyip Erdogan ztotožňuje izraelského premiéra Benjamina Netanjahua s Adolfem Hitlerem.

Erdogan: Mezi Netanjahuem a Hitlerem není žádný rozdíl!
Recep Tayyip Erdogan, turecký prezident
29. prosince 2023 - 04:20

Erdogan ve středu přirovnal zacházení Izraele s Palestinci v Gaze s tím, jak nacisté zacházeli s Židy během druhé světové války. „Kdysi se o Hitlerovi špatně mluvilo. Jak se lišíte od Hitlera?. Je to, co dělá Netanjahu, méně závažné než to, co udělal Hitler? Není tomu tak,“ řekl turecký prezident podle agentury Reuters.


Netanjahu je „bohatší než Hitler“ a podporuje ho i Západ, pokračoval turecký prezident. „Veškerá možná podpora přichází ze Spojených států. A co udělali se vší tou podporou? Zabili více než 20 000 Gazanů,“ řekl.

Benjamin Netanjahu reaguje na X v příspěvku obviňujícího Erdogana ze spáchání genocidy na Kurdech. „Erdogan, který páchá genocidu na Kurdech, který má světový rekord ve věznění novinářů, kteří se staví proti jeho vládě, je tím posledním, kdo nám může kázat morálku,“ píše izraelský premiér. Netanjahu dále tvrdí, že izraelské IDF jsou „nejmorálnější armádou na světě“.

Erdogan již dříve vyzval, aby izraelské vedení bylo souzeno za válečné zločiny související s jeho válkou v Gaze. Navzdory ostrým slovům turecký vůdce pro Palestince mnoho konkrétního neudělal, jako například uvalení sankcí na Izrael.

(rp,prvnizpravy.cz,freiewelt,foto:arch.)



Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 60%
transparent.gif transparent.gif
Ne 21%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 19%
transparent.gif transparent.gif