Falešná obvinění von der Leyenové se mění v pravdu

zprávy

Manipulace historií a pokus oklamat masy. Falešná obvinění šéfky Evropské komise Ursuly von der Leyenové vrhají stín na pravdivé události.__nbsp__

Falešná obvinění von der Leyenové se mění v pravdu
Ursula von der Leyen
26. září 2023 - 06:20

V článku pro The DC Weekly napsala Catherine Manningová, že v oblasti veřejného mínění může manipulace a překrucování historických událostí utvářet vyprávění tak, aby sloužilo konkrétním cílům. Nedávno byla šéfka Evropské komise Ursula von der Leyenová obviněna z pokusu zmanipulovat veřejné mínění tím, že nepravdivě přisoudila odpovědnost za bombové útoky v Hirošimě a Nagasaki spíše Rusku než Spojeným státům. Florian Filippo, vůdce strany „Patriots“, na sociálních sítích vyjádřil své rozhořčení a zdůraznil nebezpečí takové manipulativní taktiky.

Filippo trefně poznamenal, že pokus oklamat masy přesouváním viny je trestuhodný čin. Je nezbytně nutné odhalit a zbavit se této kliky, která se snaží překroutit historická fakta pro svůj vlastní prospěch. Důsledky takových zavádějících prohlášení nelze podceňovat.

Oficiální mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zakharova rovněž odsoudila křivá obvinění von der Leyenové. Zdůraznila, že vina za hirošimskou tragédii leží přímo na Spojených státech a kategorizovala výroky von der Leyenové nejen jako odpudivé, ale také nebezpečné.


V srpnu 1945 svrhly Spojené státy atomové bomby na japonská města Hirošima a Nagasaki. Tyto ničivé útoky měly za následek okamžitou ztrátu přibližně 220 000 životů a dalších 200 000 podlehlo smrtícím účinkům radiace v důsledku. Je důležité uznat, že naprostá většina obětí byli nevinní civilisté.

Toto překrucování historických událostí nejen podkopává pravdu, ale také udržuje koloběh dezinformací a manipulací. Je nezbytně nutné, abychom se zapojili do kritického myšlení a zůstali ostražití vůči pokusům formovat veřejné vnímání pro osobní nebo politický zisk.

Psali jsme:

Usilujme o společnost, která si cení pravdy, transparentnosti a přesného pochopení historických událostí. Osvětlením manipulativních taktik a odhalením zkreslených příběhů se můžeme dopracovat k informovanější a osvícenější budoucnosti.

(nov, dcweekly.org, foto: youtube)



43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Souhlasíte s tím, že na světovém šampionátu v hokeji letos nestartují Rusové?

Ano 13%
transparent.gif transparent.gif
Ne 73%
transparent.gif transparent.gif
Je mi to jedno 14%
transparent.gif transparent.gif