Hans-Georg Maassen o ukrajinském konfliktu: Tohle není naše válka!

zprávy

Hans-Georg Maassen (CDU) byl předsedou Spolkového úřadu pro ochranu ústavy v letech 2012 až 2018. Poté byl penzionován, protože odporoval kancléřce. „V Chemnitzu k žádnému pronásledování cizinců nedošlo, " tvrdila kancléřka. Opačný názor ho stál práci.

Hans-Georg Maassen o ukrajinském konfliktu: Tohle není naše válka!
Hans-Georg Maassen
28. května 2023 - 04:20

Za jeho nástupce Thomase Haldenwanga jeho ex-úřad rychle zmutoval z ochrany ústavy na ochranu vlády. Od té doby platí jakákoli nelevicová kritika vládních kroků a vládních opatření k „delegitimizaci státu relevantní pro ochranu ústavy“. Autorita zahrnuje také kritiky islámu, kritiky migrace a dokonce i lidi, kteří nechtějí jíst hmyz nebo si chtějí ponechat topení a své vozidlo. Někteří z těchto kritiků nebo delegitimizátorů jsou lékaři a v současnosti slouží jako političtí vězni v německých věznicích. Jiní jsou terorizováni státními zástupci, kteří jsou vázáni pokyny nebo odsouzeni k vysokým pokutám. Buď proto, že vydávali očkovací průkazy, připravovali potvrzení o výjimce z masky, organizovali demonstrace nebo sdíleli „špatný“ příspěvek na Facebooku. Další takzvaní „delegitimizátori“ museli ze země uprchnout do politického exilu.

Hans-Georg Maassen byl mezitím v lednu tohoto roku zvolen předsedou Value Union. Ačkoli někteří lidé oprávněně vnímají hodnotovou unii, kterou CDU stále neuznává, jako konzervativní fíkový list, jehož cílem je zabránit frustrovaným voličům CDU, aby přeskočili k AfD, vzbudila nelibost jak u levicově-zelené jednoty, tak u zelených.  Následovala obvyklá pomluva.

V listopadu 2022 poskytl Maassen rozhovor (informoval PI-NEWS) šéfredaktorovi německy psaného „Budapester Zeitung“ Janu Mainkovi, ve kterém zaujal stanovisko k pomluvám o maďarské politice a vyloučení disidentů v Německu. Byla to prosba za zachování a posílení národních států.

U příležitosti konzervativní konference CPAC v Budapešti na začátku května byl Maassen pozván, aby se tam zúčastnil panelové konference. „Budapester Zeitung“ využil příležitosti a znovu vyzpovídal Maaßen. Maassen je v rozhovoru s Janem Mainkou přesvědčen, že konzervatismus má budoucnost i v Evropě a nakonec zvítězí.

Zvláště překvapivý je jeho pohled na ukrajinský konflikt:

„Osobně věřím, že toto není naše válka. Ani německá, ani maďarská, ani válka EU. Tady nejde o lidská práva nebo západní hodnoty, ale prostě o mocenské zájmy. Biden, Blinken a další z USA to opakovaně objasnili: Jde o změnu režimu v Rusku a USA, chtějí vidět režim, který se bude chovat poslušně vůči jejich geostrategickým zájmům.

„Kdo nám říká, že tato válka má něco společného se západními hodnotami, chce nás uvést v omyl. Válce se dalo předejít, ale Západ na tom neměl žádný zájem. Říkám to zcela bez obalu, protože vím, jak přemýšlí tzv. Západ, i když na druhou stranu nemám žádné sympatie k Putinovu režimu. Nezajímají mě zájmy Putina, Zelenského nebo rodiny Bidenů. Chci, aby Německo v tomto konfliktu zastupovalo německé zájmy. To mimo jiné znamená, že musíme usilovat o příměří a mír na Ukrajině.“


„Myslím, že správný je postoj premiéra Orbána, který svou ukrajinskou politiku primárně spojuje se zájmy a blahobytem maďarského lidu. Očekávám podobnou politiku od německé vlády, která nebyla zvolena, aby sloužila zájmům ukrajinského režimu nebo rodiny Bidenů.

„Předpokládám, že válka na Ukrajině skončí, až si Washington, také s ohledem na americké prezidentské volby, uvědomí, že válečného cíle ovládnout Rusko nelze dosáhnout. Z mého pohledu se válečného cíle nepodařilo naplnit hned od začátku, takže válka byla pro USA ztracena – přinejmenším od doby, kdy Čína nepřekvapivě zaujala více proruský postoj. Pokud však USA ztratí zájem o válku, Zelenského režim se nebude chovat jinak než vlády v Jižním Vietnamu, Afghánistánu, Iráku nebo kdekoli jinde."



Maassen je svým prohlášením v do očí bijícím rozporu s CDU, možná ne mezi členy, ale mezi funkcionáři. Trapná herečka" ministryně zahraničí, která ospravedlňuje zbraně „západními hodnotami“ a mimochodem vyhlašuje válku Rusku, je opakem odpovědné političky.

Na otázku, proč jsou levicoví ničitelé společnosti obecně označováni jako „liberální“ a „progresivní“, Maassen odpovídá:

Dosud používané termíny vystihují nebezpečí pro naši svobodnou společnost jen nedostatečně. Tito lidé se nazývají „probuzení“, „liberální“, „progresivní“ nebo klimatičtí aktivisté.

Zásadní však je, že se obracejí proti svobodné, ústavní společnosti. Nechtějí, aby rozhodovali lidé, protože si myslí, že vědí lépe, odmítají právní stát, pokud je v rozporu s jejich politickými cíli, jsou fanatičtí v prosazování svých cílů a odmítají kompromisy nebo je vidí pouze jako mezikroky k dosažení cíle.

A především: Bojují proti každému, kdo nesdílí jejich názory, ne jako rovnocenný protivník, ale jako politický nepřítel, kterému nelze nabídnout politickou platformu, kterého je třeba marginalizovat a zničit. Pro tuto totalitní ideu a její nositele by se daly najít nějaké parafráze. Myslím, že nejlepší parafráze, kterou může někdo brát jako varování, je jednoduše: To jsou fašisté
.“

No, to jsou v dnešní době odvážná tvrzení. Určitě stojí za to si rozhovor přečíst celý . Je otázkou, jak dlouho může Maaßen pokračovat v podobných prohlášeních, aniž by byl Haldenwangovou vládní bezpečnostní službou uveden jako „delegitimizátor“. Třeba to dopadne tak, jak Maassen předpovídá: Vyhrajeme! To by pak byla dobrá zpráva.

(rp.prvnizpravy.cz,pinews,foto:arch.)



43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 78%
transparent.gif transparent.gif
Ne 12%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 10%
transparent.gif transparent.gif