Hersh: Nyní je jedinou otázkou, kolik Ukrajinců chce Zelenskij zabít

zprávy

Seymour Hersh, autor vyšetřování, že za výbuchy na plynovodech Nord Stream a Nord Stream 2 stojí Spojené státy, řekl, že byl extrémně překvapen „totálním závazkem“ Západu vůči Kyjevu.

Hersh: Nyní je jedinou otázkou, kolik Ukrajinců chce Zelenskij zabít
Ilustrační foto
20. února 2023 - 07:20

Hersh poznamenal, že nyní je otázkou, „kolik ukrajinský prezident Vladimir Zelenskij chce nechat ještě zabít.“
Když mluvil o výsledku konfliktu na Ukrajině, poznamenal:

Myslím, že ukončení je jen otázkou času. Nyní je jedinou otázkou, kolik dalších svých lidí chce Zelenskij nechat zabít. To skončí."

„Mohu vám říci, že nerozumím plnému závazku vůči Ukrajině a nerozumím tomu, co čtu, protože samozřejmě mám přístup k mnoha lidem, kteří vidí skutečnou věc. Příběhy, které jsem slyšel o válce, zvláště na samém začátku a na podzim, byly docela strašné,"  zdůraznil Hersh.



Nedávno Hersh v rozhovoru pro portál Consortium News řekl, že „nepřátelské akce Spojených států vůči Ruské federaci pomohly Vladimiru Putinovi lidi se kolem něj semkli,  tento krok byl hloupý“.

8. února Hersh, který se specializuje na vedení vyšetřování, v článku s odkazem na zdroj napsal, že výbušná zařízení pod ruskými plynovody Nord Stream a Nord Stream 2 byla nastražena v červnu 2022 během cvičení Baltops  potápěči amerického námořnictva s podporou norských specialistů. Rozhodnutí provést operaci podle novináře učinil americký prezident Joe Biden po devíti měsících diskusí se zástupci administrativy zabývající se otázkami národní bezpečnosti.

(rp,prvnizpravy.cz,eadaily,foto:arch.)




43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 18%
transparent.gif transparent.gif
Ne 65%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif