Je ještě málo hrobů na Ukrajině?

zprávy

<< VIDEO >>Tento víkend se objevují německé celostátní nedělní noviny s titulkem: „Jak může Ukrajina vyhrát“ . V textu jsou generálové NATO, většinou ve výslužbě, a „experti“ tázáni, jak hodnotí situaci.

Je ještě málo hrobů na Ukrajině?
Ilustrační foto
13. listopadu 2023 - 02:20

Má to své důvody: Západní váleční štváči, k nimž tyto noviny patří, se velmi obávají zjevného selhání široce ohlašované ukrajinské letní ofenzívy a nebezpečí úspěšnější ruské protiofenzívy, píše Wolfgang Hübner v článku na německém webu Pi-News.

Bývalý vrchní velitel NATO oznámil porážku ukrajinské armády

Takoví lidé mají také obavy, protože video s bývalým nejvyšším německým generálem NATO Haraldem Kujatem se v těchto dnech stává virálním s více než 1,2 miliony zásahů: Kujat klidně a objektivně vysvětluje, proč Ukrajina ve válce prohrává, jak strašně vysoké oběti svých vojáků má a že je tedy čas ukončit zabíjení jednáním. Kdo viděl téměř hodinové video s vysoce kompetentní armádou, získá úplně jiný obrázek o průběhu války, než jak jej zprostředkovává většina německých médií.



Dokonce i vrchní velitel ukrajinských ozbrojených sil Valerij Zalužnyj nedávno přiznal, že vojenských cílů nebylo dosaženo a svědčí o patové situaci na frontě. Ukrajinský prezident Zelenskij, znepokojený další (ne)pomocí ze Západu, rychle protestoval a nadále sní o konečném vítězství. Ale fakta mluví proti němu. A také proti těm kruhům NATO, které nechtějí vidět ani přiznat, že jejich prognózy a hodnocení jsou mylné.

Tito válečníci se spíše domnívají, že Ukrajina potřebuje ještě smrtelnější zbraně ze Západu, aby „vyhrála“. A to by vyžadovalo dodání německých raket „Taurus“ na Ukrajinu, aby bylo možné využít jejich dostřel ke zničení například Krymského mostu. Spolková vláda to zatím odmítá. Protože se oprávněně obává, že Rusko překročí „červenou linii“ a promění Německo ve válčící stranu. Moskva již pravděpodobně dala kancléři Scholzovi jasně najevo, jaké důsledky to může mít, a to i pro Ukrajinu.



Poslaneckému klubu CDU v Bundestagu to ale příliš nevadí. Protože na popud transatlantických loutek Kiesewetter a Röttgen jednomyslně hlasoval pro dodání „Tauruse“ na Ukrajinu. Tím tlačí na vládu, kde, jak známo, není nouze o válečné štváče mezi FDP a Zelenými.

(rp,prvnizpravy.cz,pinews,foto:arch.)



43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 66%
transparent.gif transparent.gif
Ne 18%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 16%
transparent.gif transparent.gif