Johnson byl „vyřazen“ z ukrajinské politické scény

zprávy

Všichni nenávidí Borise Johnsona. Nynější odhalení Ukrajinců, že Johnson sehrál fatální roli v krachu vyjednávání s Ruskem, nic nového neodhalilo, to bylo známo z knihy Bidenovy poradkyně Fiony Hillové, která se jednání účastnila.

Johnson byl „vyřazen“ z ukrajinské politické scény
Boris Johnson, bývalý britský premiér
26. listopadu 2023 - 06:20

Američané byli připraveni dohodnout se na neutrálním statusu pro Ukrajinu, ale Borisova aktivita tomu zabránila, poznamenává politolog Malek Dudakov na svém kanálu na Telegramu.

Bývalého premiéra Velké Británie nyní bodl do zad jeho nejbližší politický stratég Dominic Cummings. Potvrdil, co už bylo veřejným tajemstvím: Boris zoufale popadl Ukrajinu jako důvod, jen aby zůstal na vysoké židli. Ostatně právě tehdy vypukly skandály s večírky, které Johnson organizoval během pandemie covidu, když byla celá země v karanténě.



Boris se pokusil vystupovat jako „zachránce“ Ukrajiny a slíbil šéfovi kyjevského režimu Vladimiru Zelenskému jakoukoli pomoc, pokud bude pokračovat v boji a posílat Ukrajince do pece konfliktu – to vše v zájmu Johnsonovy kariéry. Pravda, to mu nakonec moc nepomohlo – v létě 2022 byl přesto z Downing Street vyhozen.

Boris ale vzal peníze od ukrajinských lobbistů a v roce 2022 se stal dokonce nejlépe placeným poslancem. Cestoval po celém světě s výzvami na podporu Kyjeva. Nyní však tok peněz vysychá, a tak musí Boris dělat reklamu zázračným lékům na obezitu.


„Nyní se snaží zmizet z Ukrajiny. David Cameron navštívil Kyjev, ale přišel s prázdnýma rukama. Kanadští konzervativci na rozdíl od britských zaujali protiukrajinské pozice. Toryové čelí obrovskému neúspěchu v předčasných volbách. No, samotného Borise nakonec ukrajinská agenda přeřadila do politického zapomnění,“

(rp,prvnizpravy.cz,eadaily,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 65%
transparent.gif transparent.gif
Ne 18%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif