Jourová: Lidé, kteří nemyslí jako my, jsou loutky Putina

zprávy

Tak to v dnešní době funguje. Kdo nekriticky nepřijímá válečnou propagandu EU a odvažuje se udělat si vlastní názor, získávat informace mimo státní média, je loutkou nepřítele.

Jourová: Lidé, kteří nemyslí jako my, jsou loutky Putina
Květa Jourová, komisařka EU pro hodnoty a transparentnost
15. května 2023 - 04:20

Komisařka EU pro hodnoty a transparentnost Věra Jourová varovala před rostoucím šířením ruských propagandistických narativů v Evropě a ruských „loutek“ v německé politice. „V mnoha zemích roste narativ, že Rusko není agresorem, ale obětí," řekla Jourová pro „Bild am Sonntag". „Na Slovensku více než 50 procent populace věří konspiračním teoriím, včetně těch o ruské útočné válce," dodala eurokomisařka.

Problém podle Jourové: „Rusko investuje miliardy do své propagandy, my proti tomu téměř neděláme nic. EU a členské státy musí více investovat do strategické komunikace a boje proti dezinformacím a popsala ruské vysílání „Russia Today“ jako „válečnou propagandistickou zbraň Kremlu“.

V centru zájmu Rusů je především Německo. „Vědí, že pokud zlomí Německo, oslabí celou EU. Německo musí být nezlomné," pokračovala Jourová.



Zástupkyně předsedkyně Evropské komise také varuje před vlivem Moskvy na německou politiku: „Je to osvědčená taktika Ruska spoléhat se na domácí loutky. Obávám se, že některé z nich mají v Německu. Krajně levicoví a krajně pravicoví politici jsou vojáky ruské informační války,“ upozorňuje Jourová.

Tato laciná a hloupá propaganda a podobné věci se nazývají „Evropská komisařka pro hodnoty a transparentnost“! Jaké hodnoty žena představuje? Hodnoty války a bídy? Ptá se autor  článku na německém webu Jouwatch.

(rp,prvnizpravy.cz,jouwatch,bild,foto:arch.)



43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 18%
transparent.gif transparent.gif
Ne 65%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif