Korwin-Mikke k válce na Ukrajině: Nakonec budeme muset vyjednávat!

zprávy

Janusz Korwin-Mikke, poslanec Konfederace a zakladatel-předseda strany KORWiN, byl hostem pořadu „Studio Fakty“ na kanálu „Wrocławskie Fakty“, kde předpověděl, jak bude vypadat další průběh války na Ukrajině.

Korwin-Mikke k válce na Ukrajině: Nakonec budeme muset vyjednávat!
Janusz Korwin-Mikke, člen Konfederace
2. prosince 2022 - 04:20

„Podívejme se na věc chladně a objektivně. Ukrajina zmobilizovala všechny své síly v první den konfliktu, protože Putin jí dal dva měsíce času na to, aby se vyzbrojila, připravila atd., dva měsíce strašila jako blázen a nic nedělala,“ řekl Korwin-Mikke.

„Rusko bojovalo nemobilizované. Před měsícem Vladimir Putin nařídil odvod do armády. Tito lidé potřebují tři měsíce,“ pokračoval Korwin-Mikke, „není to celé Rusko zmobilizované, je to jedna pětina zmobilizovaných ruských sil, ale je to více, než tomu bylo na začátku invaze“.

„Tito lidé budou za dva měsíce plně vycvičeni a půjdou do války," řekl.

Redaktor položil otázku „Bude to stejný voják jako ten, který byl léta plně vycvičený?“

„Nebude, ale po dvou týdnech si na to zvykne,“ odpověděl poslanec Konfederace a poznamenal, že „Ukrajinci také nebyli stejní, ale byli dobře vycvičeni Angličany a Američany“.

Korwin-Mikke prohlásil, že „Rusko ještě není mobilizováno ale za dva měsíce pojede naplno, v zimě. Připomínám, že Rusové vzdali Cherson a zdvořile nabídli Ukrajincům, aby si dali pauzu v nepřátelství, samozřejmě, aby měli čas vycvičit své vojáky".



„Objektivní fakta jsou následující: uplynulo více než půl roku války a Ukrajina zatím ztratila 20 procent svého území," zdůraznil poslanec Konfederace.

„Myslím, že za dva měsíce bude nová ruská ofenziva, skončí to nejspíš obsazením celé Doněcké republiky, v tuto chvíli zabrali celou Luhanskou republiku, obsadili jen část Doněcka, takže obsadí celý Doněck, nevím, co ještě,“ řekl Korwin-Mikke .

„Nakonec si budeme muset sednout ke stolu a vyjednávat,“ dodal politik.

(rp,prvnizpravy.cz,nczas,foto:arch.)




43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Který z premiérů podle Vás hájí více národní zájmy své země?