Kyjev uznal pravost seznamu 65 zajatců, kteří zahynuli při havárii Il-76

zprávy

Kyjev uznal pravost seznamu 65 ukrajinských válečných zajatců, kteří byli naplánováni k výměně 24. ledna, kdy bylo ukrajinskými ozbrojenými silami v oblasti Bělgorod sestřeleno letadlo Il-76.

Kyjev uznal pravost seznamu 65 zajatců, kteří zahynuli při havárii Il-76
Z místa dopadu letadla
28. ledna 2024 - 02:20

Informovalo o tom koordinační velitelství pro otázky válečných zajatců hlavního zpravodajského ředitelství ministerstva obrany Ukrajiny.


„Koordinační velitelství potvrzuje, že 65 ukrajinských válečných zajatců z tohoto seznamu bylo skutečně naplánováno k návratu na Ukrajinu v rámci plánované výměny 24. ledna,"  uvedlo ministerstvo obrany Ukrajiny v prohlášení.


Jak bylo oznámeno, úřady regionu Orenburg zveřejnily seznam mrtvých členů posádky Il-76, sestřelených ukrajinskými ozbrojenými silami nad regionem Bělgorod. Jména a příjmení ukrajinských válečných zajatců zabitých při teroristickém útoku - seznam 65 lidí - zveřejnil telegram Readovka s odkazem na šéfredaktorku RT Margaritu Simonyanovou.

Zbraně zabavené z místa havárie Il-76 v oblasti Belgorod naznačují, že úder způsobil systém protivzdušné obrany vyrobený ve Francii nebo Spojených státech, to bude s jistotou známo za pár dní, řekl ruský prezident Vladimir Putin během návštěvy Petrohradské státní námořní technické univerzity. Na univerzitě se Putin setkal se studenty, kteří byli účastníky speciální vojenské operace.

Připomeňme, že byly nalezeny obě černé skříňky Il-76.

(rp,prvnizpravy.cz,eadaily,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 66%
transparent.gif transparent.gif
Ne 17%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif