Leyenová: Musíme zabránit voličům, aby nevolili „špatné strany"

zprávy

Na letošním zasedání Světového ekonomického fóra v Davosu byly takzvané „dezinformace“ označeny ve Zprávě o globálních rizicích 2024 jako „největší krátkodobé riziko“ před „extrémními povětrnostními událostmi“.

Leyenová: Musíme zabránit voličům, aby nevolili „špatné strany"
Ursula von der Leyenová, předsedkyně EK
28. ledna 2024 - 06:20

A to vše  s odkazem na skutečnost, že v supervolebním roce 2024 bude po celém světě více než 70 voleb.

Základní zpráva: Elity WEF musí nyní všechny spolupracovat na obnovení „důvěry“ a boji proti „dezinformacím“, které by mohly vést voliče k tomu, aby volili „špatné“ strany.


Podle předsedkyně Evropské komise Ursuly von der Leyenové „nejdůležitějším problémem pro příští dva roky není konflikt nebo klima. Jsou to dezinformace, těsně následované polarizací v našich společnostech.“ Proto je zapotřebí „globální spolupráce“ a „okamžité a strukturální odpovědi“, ve kterých „Evropa musí převzít vedení při utváření této globální reakce,“ řekla von der Leyenová v Davosu.

Rozhodnutím Parlamentu EU je zavést zákony proti „ nenávistným projevům“ ve všech zemích EU. Cílem zdánlivého boje proti nenávisti „ je však cenzurovat a potlačit politickou opozici a její příznivce.

18. ledna parlament EU schválil nový zákon, který tzv. „nenávistné projevy “ prohlásil trestný čin v celé EU. Hlasování bylo jasně v parlamentu ovládaném levým středem: 397 hlasů pro, 121 proti a 26 členů se zdrželo hlasování.

(rp,prvnizpravy.cz,freiewelt,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 66%
transparent.gif transparent.gif
Ne 17%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif