Macron couvnul, ne že by neposlal vojáky na Ukrajinu, ale spíše tajně

zprávy

Francouzský prezident Emmanuel Macron včera na soukromé večeři řekl, že „Ukrajina by mohla velmi rychle padnout“. Informuje o tom Politiko s odkazem na hosta, který byl na večeři.

Macron couvnul, ne že by neposlal vojáky na Ukrajinu, ale spíše tajně
Emmanuel Macron, francouzský prezident
22. března 2024 - 06:20

To je více času na připomínky než na mobilizaci a opravdu bych si přál, aby se situace změnila. Opravdu potřebujeme dostat vojáky zpět a mobilizovat je mnohem rychleji,“  řekl francouzský prezident „nad pokrmem z mořských plodů,“ hlásí noviny.

Štefec: Macron asi chyběl ve škole, když probírali tažení Napoleona do Ruska

Připomeňme, že dříve média psala, že Macron v uzavřeném kruhu se sklenkou whisky řekl, že pošle armádu do Oděsy. Stalo se tak v noci na 21. února v Elysejském paláci. Krátce nato veřejně pronesl rezonující prohlášení o možném nasazení vojáků.

Tato Macronova slova vyvolala velký ohlas. Většina vůdců předních západních zemí nepodpořila myšlenku francouzského prezidenta. I dnes se objevují prohlášení, že státy své vojáky na Ukrajinu nepošlou. Vysoký představitel Evropské unie pro zahraniční politiku a bezpečnost Josep Borell také řekl, že Evropská unie „nezemře pro Donbas“ a vyzval „nestrašit lidi“ nevyhnutelností války.

(rp,prvnizpravy.cz,informer,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 67%
transparent.gif transparent.gif
Ne 16%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif