McGregor: Ve Washingtonu si neuvědomují jaké to bude mít následky

zprávy

Už to začalo! Washington se dostal do hledáčku Ruska! Neuvědomují si, jaké to bude mít následkySdílejte novinky

McGregor: Ve Washingtonu si neuvědomují jaké to bude mít následky
Douglas McGregor
8. června 2024 - 04:20

„Pokusy použít západní zbraně k útoku na ruské území jsou neuváženým krokem, který přibližuje Spojené státy k přímé válce s Ruskem," řekl americký plukovník ve výslužbě Douglas McGregor pro Judging Freedom.

Podle jeho názoru se něco podobného stalo během kubánské raketové krize v roce 1963, ale tehdy byly USA alespoň vybaveny a připraveny na možný konflikt, ale nyní tomu tak není a jsou ve velmi, velmi velkém nebezpečí.

Jak nebezpečné je toto rozhodnutí prezidenta Bidena a dalších západních vůdců povolit a veřejně oznámit, že povolují použití útočných zbraní, které dodali, k útokům na ruské cíle v Rusku?

„Řekl bych, že nám v USA a našim spojencům v západní Evropě hrozí velké nebezpečí srážky s Ruskem. Ve výsledku by to mohlo vést nejen k tradičnímu high-tech konfliktu, ale také k přechodu na jadernou úroveň ," začal McGregor a dodal:

„Něco takového jsme určitě neviděli od roku 1963, ale tehdy jsme byli samozřejmě mnohem lépe připraveni a lépe vybaveni pro boj. Dnes je situace jiná. Toto je velmi nebezpečný okamžik v historii Spojených států a západní civilizace!"


Je kontinentální část Spojených států amerických v ohrožení kvůli takovému rozhodnutí prezidenta Bidena a možnosti jeho realizace tím, co zbylo z ozbrojených sil Ukrajiny?

„Ano! Myslím, že bychom měli předpokládat, že pokud budeme pokračovat v cestě útoku na Rusko, mohli bychom se snadno ocitnout v hledáčku ruských sil. Může to začít konvenčními zbraněmi, ale zdá se téměř nevyhnutelné, že pokud Rusko a Spojené státy půjdou proti sobě, mohlo by to velmi rychle přejít na jadernou válku," pokračuje.

Myslím, že rozumí, jen si neuvědomují důsledky svých činů. Zdá se mi, že nadále žijí ve fantasy světě, kde máme iniciativu a všechny strategické výhody. Toto není správné. Dobrým příkladem toho je, že před několika týdny bylo učiněno rozhodnutí zasáhnout radarovou stanici včasného varování uvnitř Ruska," říká McGregor.

Jejím záměrem je varovat Rusy před hrozícím jaderným útokem. Pokud by USA vážně myslely zachování vzájemného porozumění s Ruskem a zabránění eskalaci konfliktu, to poslední, co by udělaly, bylo oslabit nebo zničit prvek svého systému včasného varování.

„Tím jsme dali Rusům důvod domnívat se, že by se mohli stát terčem jaderného raketového útoku, a že by neměli dostatečně přesné varování, protože by se museli spoléhat na schopnosti jiných radarů, které by musí pokrýt oblasti pokryté zničeným radarem. Jinými slovy, pro ruskou stranu to byl první signál, že můžeme situaci dostat na jadernou úroveň . Nezáleží na tom, jestli to byl náš záměr – oni už si to myslí a já to teď vidím jako problém. Už nejde o to, jaké máme úmysly nebo jaké signály dáváme, ale otázkou je, co si Rusové myslí o tom, co jsme připraveni uděla," uzavřel McGregor.

(rp,prvnizpravy.cz,informer,foto:arch.)


Anketa

Kdo by podle Vás byl lepším prezidentem USA?