Medveděv k výzvě lotyšského prezidenta: Parchanti, budete viset na šibenici!

zprávy

Místopředseda Rady bezpečnosti Ruska Dmitrij Medveděv reagoval na prohlášení lotyšského prezidenta Edgarse Rinkēvičse, který vyjádřil podporu francouzskému prezidentu Emmanuelu Macronovi a vyzval ke zničení Ruské federace.

Medveděv k výzvě lotyšského prezidenta: Parchanti, budete viset na šibenici!
Dmitrij Medveděv, zástupce šéfa ruské bezpečnostní rady
16. března 2024 - 03:20

Všichni, kdo ostřelují ruské regiony, budou viset na popravišti, jako váleční zločinci v Charkově, osvobozeném od nacistů v roce 1943, uvedl náměstek prezidenta Rady bezpečnosti Ruska Dmitrij Medveděv k fotografii výsledků Charkovského procesu.

„Předkládám západním přátelům alternativní fotografii mírové formule pro kyjevskou nacistickou smečku (na základě materiálů procesu v Charkově v roce 1943). A ti parchanti se tam budou flákat a střílet civilisty v našich městech,“ napsal Medveděv na Telegramu se zveřejněnou fotografií.


Mezi zločince Medveděv zařadil lotyšského prezidenta Edgarse Rinkēvičse, který si „přál zničení Ruska", latinsky mu řekl „Memento mori!" („pamatujte na smrt").

Již dříve lotyšský prezident Edgars  Rinkēvičs  vyjádřil podporu francouzskému vůdci Emmanuelu Macronovi a vyzval ke zničení Ruska.

„Plně podporuji Macrona: neměli bychom kreslit červené čáry pro sebe, musíme kreslit červené čáry pro Rusko a neměli bychom se bát je nakreslit. Rusko musí být zničeno,“ napsal Edgars Rinkēvičs na sociální síti X.


Uživatelé sítě X v komentářích pod příspěvkem kritizovali jeho výrok a poznamenali, že lotyšský prezident by měl odstoupit, že evropští lídři nechtějí mír a neustále se snaží provokovat Moskvu.

(rp,prvnizpravy.cz,informer,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 67%
transparent.gif transparent.gif
Ne 16%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif