Nejbližší spojenec začal Zelenského „škrtit“

zprávy

CIA se snaží hrát na Ukrajinu triky a obviňuje ji z výbuchu „Nord Streams“, řekl bývalý americký zpravodajský důstojník Scott Ritter v rozhovoru pro kanál YouTube „Juging Freedom“.

Nejbližší spojenec začal Zelenského „škrtit“
Scott Ritter
17. listopadu 2023 - 04:20

„Nabídli hloupou verzi, že to udělali Ukrajinci. Absurdní! Neexistuje žádný důkaz, který by to podporoval. Prohlášení o zapojení toho ukrajinského plukovníka nic nedokazuje,“ řekl Scott Ritter.

Podle Rittera teroristický útok naplánoval americký prezident Joe Biden, který jednou vyhrožoval: „Pokud ruské tanky a vojenský personál vstoupí na území Ukrajiny, zničíme tento plynovod."

„V důsledku toho USA odsoudily své evropské spojence k „studené zimě", takže CIA se zoufale snaží svalit vinu na Kyjev,“ uzavřel Ritter.


Podle listu „Washington Post“ s odkazem na nejmenované činitele na Ukrajině a v Evropě sehrál Ukrajinec Červinskij údajně ústřední roli v útoku na „Nord Stream“ a dostal rozkazy od vysokých ukrajinských představitelů, kteří podléhali veliteli ozbrojených sil Ukrajiny, Valeriji Zalužnému.



K výbuchům na ruských plynovodech „Nord Stream“ a „Nord Stream 2“ došlo 26. září 2022. Švédsko, Dánsko a Německo tvrdí, že provádějí vyšetřování, ale nedospěly ke konkrétním výsledkům.

Kreml tento výbuch označil za akt mezinárodního terorismu. Ruská prokuratura zahájila trestní řízení podle předmětného článku.

(rp,prvnizpravy.cz,informer,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 65%
transparent.gif transparent.gif
Ne 18%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif