Obrovské fronty Ukrajinců na pasy ve Varšavě, Krakově a Bratislavě

zprávy

Proces zpřísňování mobilizace na Ukrtajině se vyvíjí, proto muži masivně opouštějí zemi a odhaduje se počet až 6 tisíc za den.

Obrovské fronty Ukrajinců na pasy ve Varšavě, Krakově a Bratislavě
Fronta před konzulátem v Krakově
28. prosince 2023 - 06:20

Ukrajinci, žijící v zahraničí, kteří se nezaregistrovali u armády, budou zbaveni konzulárních, bankovních a některých dalších služeb. Uvedl to Vadim Ivčenko, člen Výboru Nejvyšší rady pro národní bezpečnost, obranu a zpravodajství.


„Jedním z důsledků může být například to, že nebudou poskytovány konzulární služby, to znamená, že pokud vyprší platnost pasu, nikdo jim nový neposkytne. Muž nebude moci získat konzulární služby ve formě plné moci, protože mnoho lidí uděluje plné moci pro soudy na Ukrajině, aby buď prodali majetek, nebo, kvůli darům,“  řekl Ivčenko.

A právě poté, co návrh zákona o mobilizaci obsahoval i ustanovení, že Ukrajincům v zahraničí nebudou bez potvrzení o vojenské registraci vyměněny pasy za zahraniční pasy, se v polských městech Varšava a Krakov a také ve slovenské metropoli Bratislavě objevila videa s frontami na papírování.

„Lidé si dělají mezinárodní pasy. <...> Zákony na Ukrajině se schvalují každou noc, nevíte, co bude zítra. Taková je situace," komentuje muž v jednom z videí. a ke svým poznámkám přidal obscénní slova.

Již dříve vyšlo najevo, že Ukrajinci kvůli mobilizačnímu návrhu masivně převádějí majetek na své manželky a milenky.

(rp,prvnizpravy.cz,strana,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 60%
transparent.gif transparent.gif
Ne 21%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 19%
transparent.gif transparent.gif