Orbán: Brusel nám před očima vytváří orwellovský svět

zprávy

Společný útok na svobodu projevu v EU se odehrává přímo před našima očima. Přednášející to hlásí jen zkresleně, jako poznámku na okraj nebo vůbec.

Orbán: Brusel nám před očima vytváří orwellovský svět
Viktor Orbán, maďarský premiér
6. října 2023 - 04:20

Evropský parlament v úterý odhlasoval nejnovější zákon o cenzuře médií nazvaný Evropský zákon o svobodě médií a schválil jej 448 hlasy pro a 102 proti.

Navzdory svému grandióznímu názvu je tento zákon přesným opakem toho, za co se vydává. Média by měla být vystavena velkému řetězci cenzury a měla by být podrobena úplné kontrole orgánů EU. Vše se děje samozřejmě ve prospěch občanů. Předpokládá se, že jsou chráněni před „falešnými zprávami“, „nenávistí a podněcováním“ a „nedostatkem transparentnosti“. Svobodná a alternativní média mají být umlčena.



Německá vláda (česká taktéž) se na nový zákon těší a zkušenosti ukázaly, že požadavky EU na národní úrovni ještě zpřísní. Dav by měl držet hubu, poslouchat ministerstva pravdy a nekritizovat vládu nebo si stěžovat na islamizaci země. Účastní se všichni? Ne! Polsko a Maďarsko byly jediné, které hlasovaly proti. Viktor Orbán na X jasně řekl, že Maďaři se proti tomu bouří:

„Další návrh proti svobodě z Bruselu: zavedení naprosté kontroly nad médii. Něco takového jsme my Středoevropané už zažili. Říkali tomu Kominforma a Říšská tisková kancelář. Nikdy znovu!"


Orbán jde k věci. Nikdo jiný než panovníci nepotřebuje v redakcích novou Říšskou tiskovou kancelář nebo komunistické hlídací psy. V Maďarsku je svoboda projevu. To tak zůstane. Dokud nikdo nevyzve k násilí, může si kdokoli psát, číst, filmovat, vysílat a tisknout, co chce.


Maďarská europoslankyně za Fidesz Andrea Bocskorová informuje o strůjci tohoto nevyslovitelného a totalitního zákona:

„Maďarská veřejnost musí být chráněna před dalším Sorosovým útokem! Návrh zákona EU o svobodě médií je dalším vážným pokusem o zásah do suverenity členských států.“ 

Podle jejího názoru „Maďarsko je odhodláno adekvátně řešit nastolené problémy, ale jejich regulace je právem a odpovědností členských států. Skutečný účel současného návrhu zákona EU je však jasný: Sorosova síť chce, aby evropská veřejnost byla kontrolována bruselskou byrokracií. Uvedla, že předloha přijatá v prvním kole „má za cíl zajistit, aby ve veřejné sféře členských států byl slyšet pouze hlas Bruselu: proválečná a promigrantská sdělení, genderová propaganda a žádný jiný hlas“. člověk by nesměl vyjádřit svůj vlastní názor.“

Maďarská trpělivost s Ukrajinou dochází

Je to vždy stejné. Soros má významné slovo ve všem, co přichází z Bruselu. Bez ohledu na to, zda jde o migraci, gender gaga nebo válku na Ukrajině, Sorose lze vždy najít v první řadě. Takzvaný „azylový kompromis“, který počítá s nucenou distribucí migrantů a volným přístupem do Evropy pro celý svět, pochází také ze Sorosovy sítě. Patří sem také polostátní cenzurní orgány a takzvané nevládní organizace, jako je levicově extremistická nadace Amadeu Antonio Foundation, odnož Stasi-IM Anetta Kahane.

Zrušení svobody projevu v celé Evropě však zůstane jen snem Evropské komise. Pravda si vždy najde způsoby, jak se dostat k veřejnosti. Za každé alternativní médium, které je nuceno zavřít, vznikne deset nových. Bez ohledu na to, jak zoufale se snažíte umlčet občany, nepovede se to. Ale nedělejme si legraci: Cenzura a boj za svobodu projevu teprve začaly!

(rp,prvnizpravy.cz,pinews,foto:arch.)



43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 65%
transparent.gif transparent.gif
Ne 18%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif