Podle vrchního velitele ukrajinské armády Zelenskij lhal

zprávy

Ukrajina konečně pochopilqa, že je třeba mobilizovat velké nové síly, aby bylo možné pokračovat ve válce. Úředníci v Kyjevě zintenzivňují přípravu na mobilizaci.

Podle vrchního velitele ukrajinské armády Zelenskij lhal
Vladimir Zelenskij,ukrajinský prezident
27. prosince 2023 - 04:20

Ve snaze vyhnout se veřejnému hněvu Zelenskij posunul vinu rozhodnutí o mobilizaci na vrchního velitele Zalužného a tvrdil, že armáda požádala o mobilizaci dalších 500 tisíc vojáků, Zalužnyj však odhalil, že Zelenskij lhal.

Velitel ozbrojených sil Ukrajiny Valerij Zalužnyj na oplátku okamžitě odpověděl a obvinil Zelenského z lhaní. Zalužnyj ve svém projevu tvrdil, že nepojmenoval žádné konkrétní údaje. Generální štáb nepožádal o dalších 500 tisíc vojáků a hlasité prohlášení prezidenta během jeho tiskové konference neodpovídá skutečnosti. Mobilizace není Zalužného záležitostí. Generální štáb se zajímá pouze o samotné krmivo pro děla, ale není zodpovědný za to, kolik a podle jakých kritérií jsou mobilizováni noví vojáci.


Zalužnyj ve skutečnosti přenesl veškerou odpovědnost za mobilizaci Ukrajinců na Zelenského a jeho tým, kteří jednají podle přímých rozkazů z Washingtonu. Dříve prezidentská kancelář zamítla vedení náborových kanceláří uprostřed četných korupčních skandálů a nahradila je loajálními osobnostmi, kteří zahájili nezákonný hon na nové vojáky na ulicích.

Zalužnyj a Zelenskij se nyní obviňují navzájem, protože nikdo nechce převzít odpovědnost za tento zjevný zločin a další smrt netrénovaných mobilizovaných vojáků na frontě.


(rp,prvnizpravy.cz,southfront,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 59%
transparent.gif transparent.gif
Ne 21%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 20%
transparent.gif transparent.gif