Pokřtít mimozemšťany? Papež František se tomu nebrání

zprávy

Papež František uspořádal v pátek tiskovou konferenci, která se zaměřila na stále častější nadpřirozené jevy a mimozemšťany. Jedná se o první konferenci tohoto druhu od roku 1978, což podtrhuje význam a závažnost tématu.

Pokřtít mimozemšťany? Papež František se tomu nebrání
Ilustračí foto
20. května 2024 - 07:22

Vatikán se rozhodl vydat nové směrnice týkající se mimozemšťanů a způsobů, jak se vypořádat s možnými budoucími setkáními s nimi, uvedla řada světových médií včetně Daily Star, Daily Expres US nebo UnHerd.

Konference, kterou vedli kardinál Victor Manuel Fernandez, posel Armando Matteo a Daniela Del Gaudio, představila nová ustanovení Dikasteria pro nauku víry. Tato ustanovení mají za cíl rozlišovat mezi zjeveními a jinými nadpřirozenými jevy. Kardinál Fernandez zdůraznil, že nové směrnice jsou nezbytné vzhledem k nárůstu hlášení o nadpřirozených událostech a potenciálních setkáních s mimozemšťany.

Papež František se již dříve vyjádřil k možnosti pokřtít mimozemšťany, pokud by o to požádali. V komentářích z konce roku 2023 papež připodobnil diskusi raných křesťanů o sdružování se s Židy a pohany k možnosti přijmout mimozemšťany.

„Kdyby zítra přišla výprava Marťanů a jeden z nich chtěl být pokřtěn, co by se stalo?“ zeptal se papež. Tato otázka zůstala nezodpovězena, ale naznačila otevřenost církve vůči mimozemskému životu.



Dokument „Bůh versus mimozemšťané“, který má premiéru na filmovém festivalu v Cannes, odhaluje tajemství Vatikánu o UFO. Filmař Mark Christopher Lee tvrdí, že nové vedení o zjeveních je důkazem toho, že Vatikán ví, že UFO mají nejen fyzický, ale i paranormální aspekt. Podle jeho výzkumu se Vatikán připravuje na den, kdy lidstvo konečně naváže kontakt s mimozemskými bytostmi.

Vatikánská observatoř v Římě, která je velmi dobře financovaná, hraje klíčovou roli v hledání mimozemského života. Vatikán má také výzkumnou skupinu na Arizonské univerzitě v Tucsonu. Tyto aktivity ukazují, že Vatikán bere otázku mimozemského života velmi vážně a je připraven na možná budoucí setkání.

Vatikán se rozhodl stát se činitelem masového klamu nebo naopak osvěty ohledně mimozemského života, což má dalekosáhlé a historické důsledky. Jak se lidé budou vyrovnávat s novými informacemi a možnými setkáními, zůstává otázkou.

Psali jsme:

Papež František se však zdá být připraven na možnost, že mimozemšťané by mohli být přijati do církve, což je signál otevřenosti a přizpůsobivosti vatikánské doktríny.

Co přinese budoucnost a jak bude Vatikán reagovat na nové výzvy, ukáže čas. Jedno je však jisté – Vatikán se připravuje na všechny možnosti a je připraven hrát klíčovou roli v budoucích událostech týkajících se mimozemského života.

(jk, Daily Expres, UnHerd, foto: red.)


Anketa

Kdo by podle Vás byl lepším prezidentem USA?