Policie varuje rodiče před novou funkcí iPhonu

zprávy

Některé policejní orgány v USA varují uživatele iPhonů, aby byli opatrní po nové aktualizaci svých telefonů. Tato funkce umožňuje uživatelům snadno sdílet své kontaktní informace s jiným iPhonem nebo Apple Watch.

Policie varuje rodiče před novou funkcí iPhonu
Ilustračí foto
29. listopadu 2023 - 06:05

Oddělení policie ve městě Middletown v Ohiu upozornilo o víkendu rodiče na Facebooku na funkci "NameDrop" zahrnutou v aktualizaci iOS 17. Tato funkce umožňuje uživatelům snadno sdílet své kontaktní informace s jiným iPhonem nebo Apple Watch tím, že přiblíží zařízení k sobě.

Po propojení zařízení si můžete vybrat, zda chcete sdílet své informace nebo přijmout informace druhé osoby. Podle společnosti Apple přenos můžete také zrušit uzamčením telefonu nebo oddálením zařízení od sebe dříve, než se proces dokončí. Společnost také uvedla na svém webu, že NameDrop funguje pouze pro odesílání nových informací, nikoli pro aktualizaci kontaktu, který již máte ve svém telefonu, upozorňuje americký deník The Hill.



"RODIČE: Nezapomeňte změnit tyto nastavení na telefonu svého dítěte, aby bylo v bezpečí," napsalo oddělení policie v Middletownu ve svém příspěvku na Facebooku. Šerifův úřad v Oakland County v Michiganu také sdílel varování ohledně této funkce, která je ve výchozím nastavení zapnutá s novou aktualizací. Šerifův úřad uvedl, že i když můžete odmítnout sdílet své informace, "mnoho lidí nekontroluje svá nastavení a neuvědomuje si, jak jejich telefon funguje."

Psali jsme:

Pokud chcete funkci vypnout, přejděte do "Nastavení", klepněte na "Obecné" a poté klikněte na "AirDrop". Přepněte možnost "Bringing Devices Together" na vypnuto.

(jar, The Hill, foto: repro: appletricks)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 60%
transparent.gif transparent.gif
Ne 20%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 20%
transparent.gif transparent.gif