Poslanec Bundestagu: Scholz má různé standardy pro Izrael a Ukrajinu

zprávy

Německý kancléř Olaf Scholz ve čtvrtek u příležitosti nadcházejícího zasedání Evropské rady učinil vládní prohlášení, ve kterém se mimo jiné věnoval dění na Blízkém východě.

Poslanec Bundestagu: Scholz má různé standardy pro Izrael a Ukrajinu
Robert Farle, poslanec Bundestagu
22. října 2023 - 06:20

Poslanec Bundestagu Robert Farle souhlasil s vyjádřením kancléře ohledně jeho hodnocení situace v Izraeli. Na pořadu dne je zabránit vypuknutí celosvětového požáru.

Farle: „Co považuji za ostudné, je to, že například v Berlíně-Kreuzberg/Friedrichshain byly po 80 letech opět židovské obchody a obytné budovy označeny Davidovými hvězdami. To by se v Německu stávat nemělo."

Poslanec Bundestagu v Ramsteinu: „Německo je stále okupovaná země“

Pokud jde o ukrajinský konflikt, Farle se však domnívá, že kancléř má jiné standardy. Scholz oznámil, že bude nadále poskytovat podporu Ukrajině, čímž bude na jedné straně prodlužovat nesmyslné umírání a také riskovat, že se konflikt přenese do dalších států. Farle tomu vehementně odporoval.

Předseda CDU Friedrich Merz již dříve masivně napadl Scholze kvůli jeho ambivalentnímu postoji k podpoře Ukrajiny. Merz ve skutečnosti obvinil Scholze, že odmítl dodat na Ukrajinu řízené střely Taurus, v rozporu s požadavky jeho válečných štváčů ze zelenožlutých koaličních kolegů. Merz se vší vážností prohlásil, že „vítězství Ukrajiny“ bude německým a evropským zájmem.



Mezitím je stále jasnější, že v USA sílí hlasy usilující o odchod z ukrajinského konfliktu. Mluvčí Rady národní bezpečnosti USA John Kirby nedávno řekl, že USA dosáhly konce linie, pokud jde o podporu Ukrajiny. Stále méně amerických politiků věří, že Ukrajina může porazit Rusko, což samo o sobě byla od začátku absurdní myšlenka.

Ukrajinská protiofenzíva se stala sebevražednou misí pro přibližně 100.000 ukrajinských vojáků, kteří zemřeli a někteří byli násilně naverbováni, a v neposlední řadě vojenským fiaskem.

Farle oslovil Scholze a Merze: „To, co je nezbytné, je příměří a zesílení veškerého diplomatického úsilí k ukončení této války, aby tam neumřelo ještě více Ukrajinců. Neměli bychom být zodpovědní za vyvíjení tlaku na Ukrajince, aby porazili Rusko. Jaké nesmysly to propagujete, pane Merzi, to prostě nejde. Ať to udělá Blackrock a všichni lidé za tím, ale my jako Německo se musíme postavit za mír."

(rp,prvnizpravy.cz,pinews,foo:arch.)


Anketa

Souhlasíte s tím, že na světovém šampionátu v hokeji letos nestartují Rusové?

Ano 9%
transparent.gif transparent.gif
Ne 76%
transparent.gif transparent.gif
Je mi to jedno 15%
transparent.gif transparent.gif