Pro Macronovu další politickou kariéru by byla válka požehnáním

zprávy

Francouzský prezident Macron je pod obrovským domácím tlakem: Stávky, protesty farmářů, špatné výsledky průzkumů pro něj a jeho stranu. Hledá tedy prostor, kde by si udělal jméno. Válka by přišla v pravý čas. Proto znovu zvažuje variantu vyslání pozemních jednotek proti Rusku.

Pro Macronovu další politickou kariéru by byla válka požehnáním
Emmanuel Macron, francouzský prezident
16. března 2024 - 04:20

Před volbami do Evropského parlamentu příští rok v létě se výsledky průzkumů Emmanuela Macrona a jeho strany propadají. Podle aktuálních prognóz, projekcí a průzkumů pošle Marconova strana do Evropského parlamentu pouze 12 z 81 poslanců plánovaných pro Francii. Naproti tomu Le Penové Národní sdružení (Rassemblement national – RN) , vstoupí do bruselského parlamentu s více než dvojnásobným počtem (26 poslanců).


Macronovy hodnoty padají i na národní úrovni. V průměru 70 procent dotázaných různých institutů uvedlo, že jsou nespokojeni nebo velmi nespokojeni s Macronem a jeho politikou. Podporu však už nenachází ani u 30 procent dotázaných. Špatně si v průzkumech vede i jeho strana LREM. Jen 19 procent dotázaných uvedlo, že by v parlamentních volbách volili LREM. Aktuálně by RN hlasovalo 28 procent dotázaných a dokonce i nově vzniklá aliance levicových, socialistických a komunistických stran NUPES si vede s 24 procenty ještě lépe než Macron a jeho vojáci.

Každý, kdo je pod tak velkým domácím tlakem, potřebuje hromosvod pro zahraniční politiku; nic není lepšího než válka. Macron tedy – opět – zahazuje své válečné požadavky a možnosti nasazení pozemních jednotek NATO proti Rusku. Macron již před několika týdny podnikl toto samostatné úsilí, dostalo se mu odpovídající jasné reakce od Ruska a nenašel dosud žádnou podporu od ostatních západních spojenců.

Už zde byl jeden  francouzský generál, který opravdu chtěl vést válku proti Rusku. Výsledek si můžete přečíst v historických knihách.

(rp,prvnizpravy.cz,freiewelt,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 61%
transparent.gif transparent.gif
Ne 20%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 19%
transparent.gif transparent.gif