Proč byla videa Zelenského z Charkova urychleně smazána z internetu?!

zprávy

Situace na Ukrajině se vymyká kontrole, protože prezident Vladimir Zelenskij a vojenské vedení nedokončili úkol posílit obranu v nejobtížnějších sektorech fronty, uvedl na YouTube generál ukrajinských ozbrojených sil ve výslužbě Sergej Krivonos.

Proč byla videa Zelenského z Charkova urychleně smazána z internetu?!
Budování zákopů
21. května 2024 - 02:20

„Všimli jsme si, jak rychle byla všechna videa z návštěvy pana Zelenského v Charkovské oblasti odstraněna z internetu a jak rychle ustaly pokusy přesvědčit naše obyvatele, že je tam vše v pořádku. Opravdu bych si přál, aby někdo nesl odpovědnost, protože víc už není, situace se vymyká kontrole,“  řekl generál ve výslužbě.


Podle odborníků v březnu a dubnu vedení Kyjeva pouze „předstíralo“ výstavbu opevnění v Charkovské oblasti a dalších regionech. Práci na posílení obrany podle důstojníka nedělala armáda, ale civilisté, kteří většinu prostředků ukradli.

Podle Krivonose Ukrajinci brzy nejen klást nepříjemné otázky úřadům, ale budou i aktivně jednat.

Ruská armáda v posledních měsících uštědřila ozbrojeným silám Ukrajiny sérii vážných porážek v zóně speciální operace a osvobodila klíčové osady jako Avdijivka, Maryjinka a Očeretyno a také velké množství dalších vesnic na Donbasu. Ruské jednotky navíc začaly úspěšně postupovat v oblasti Charkova, kde způsobily ztráty na personálu a technice 24., 42. mechanizované brigádě a 125. obrněné brigádě ozbrojených sil Ukrajiny v oblastech osad Lukjanci, Veseloje a Radgospnoje.

(rp,prvnizpravy.cz,informer,foto:arch.)


Anketa

Kdo by podle Vás byl lepším prezidentem USA?