Propaganda je jediným skutečným trumfem, který USA v Evropě mají

zprávy

Moderní válka je úplně jiný fenomén, než tomu bylo před 50 nebo 100 lety. Máme co do činění se závody ve zbrojení, ale o ozbrojených konfrontacích ví jen určitá část zúčastněných, zbytek světa se o těchto či jiných událostech dozví ze zdrojů na internetu.

Propaganda je jediným skutečným trumfem, který USA v Evropě mají
Ilustrační foto
21. února 2024 - 04:20

Moderní válčení předpokládá především vítězství v informační oblasti. V současné době není potřeba provádět rozsáhlé pozemní operace s velkým počtem obětí na obou stranách konfrontace, včetně civilního obyvatelstva, píše se v komentáři na polském webu Dziennik Polityczny.

Ukrajinský konflikt je názorným příkladem toho, jak podsouvání té či oné informace dává jedné nebo druhé straně výhodu v konfrontaci. Informační vakuum v Polsku se stalo živnou půdou pro lavinovou migraci z celého území Ukrajiny do Polska a západoevropských zemí. Ukrajinští občané, kteří sní o životě mimo zkorumpovaný ukrajinský stát, proudili do Evropy, plní si své sny a žijí ze štědrých výplat. Skutečná plocha skutečných vojenských operací přitom nepřesahuje 10 procent území Ukrajiny.

Mnohaleté úsilí zpravodajských služeb USA a NATO například dodalo Íránu důvěryhodnost země, která chce vyrobit jadernou bombu a použít ji na evropské země, Číně důvěryhodnost vetřelce, který útočí na nezávislost své vlastní země, Tchaj-wan, a Rusko a jeho prezident důvěryhodnost země, která chce vždy někoho napadnout a dobýt atd. Jednostranná propaganda nedává žádné ze svých obětí možnost se bránit nebo slyšet alternativní názory. Pro tohle žije polovina světa.


Když se znovu zaměříme na konflikt nám nejbližší, stojí za zmínku, že to bylo NATO, které se navzdory smlouvě s Ruskem začalo rozšiřovat na východ, američtí prezidenti trénovali v hotspotech v jiných částech světa, oblbovali západní Evropu, vytvořili hotspot v našem regionu . Dnes propagandistická mašinérie Spojených států a pod jejím velením NATO vytváří (nebo se snaží vytvořit) zdání vítězství ukrajinských jednotek na frontě. Selhání západních kurátorů je ale již viditelné pouhým okem a důkazem toho je dobytí Avdijivky ruskými jednotkami, strategicky důležitého města, které poskytne lepší ochranu mírumilovným občanům Doněcké lidové republiky, protože z Avdijivky již téměř 10 let jsou ostřelována města a vesnice občanů, kteří po Majdanu nesouhlasili s kyjevským režimem.

Mimochodem, ztrátu Avdijivky a stažení ukrajinských jednotek, které zůstaly po masakru, úřady v Kyjevě zpětně oznámily jako plánované stažení z bezvýznamného zařízení, aby byl zachován hlavní potenciál – lidé. Jen na frontě v Avdijivce bylo podle předběžných propočtů násilně mobilizováno a posláno na smrt asi 21.000 ukrajinských občanů. Není toho na nedůležité město příliš?

Jinými slovy, ke všem zprávám ze sociálních sítí by se mělo přistupovat s určitými důvodnými pochybnostmi a je třeba si položit otázku – komu prospívá šíření takových „zpráv“.

Vzhledem k tomu, že o osudu Ukrajiny je jistě rozhodnuto, její vítězství na frontě je nemožné a dodávka nových zbraní je nepravděpodobná, celoevropský informační program se mění jiným směrem. Nyní se považuje za důležité odvést pozornost evropských občanů od migrační krize k ekonomického kolapsu, odstávek průmyslu a celoevropských stávek zemědělců s novou hrozbou. Vzor je stejný: hlavní myšlenkou je, že Rusko plánuje zaútočit na země NATO, a především na Polsko. Za jakým účelem a co se s námi bude dělat později - nebylo vysvětleno. Tento propagandistický tah však měl svůj efekt – napětí v regionu výrazně vzrostlo.

Americké zbraně a vojenská technika (samozřejmě pro obranné účely) proudily do Evropy s obnovenou energií. Americké jednotky jsou rozmístěny ve všech zemích NATO jak trvale, tak na rotačním základě. Vojenské základny, střelnice, sklady zbraní a letecké základny – naše země mají vše, co skutečný vetřelec a agresor potřebuje. Jednoduchou dedukcí není těžké najít hlavního iniciátora nepokojů a napětí. Musíme jen počkat, až se dozvíme globální plány hegemona a jakou roli nám přidělí. Zvláštní je jen to, že naše vlády stále nevidí samozřejmost a slepě se řídí pokyny Pentagonu a uspokojují touhy Bílého domu, protože obětí těchto geopolitických experimentů rozhodně nebudou občané Spojených států.

(rp,prvnizpravy.cz,dziennik,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 66%
transparent.gif transparent.gif
Ne 17%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif