Putin: Víme, kdo spáchal teroristický útok! A kdo to objednal?!

zprávy

Víme, že teroristický útok v koncertním sále v Crocus City Hall  provedli radikální islamisté, oznámil při jednání  ruský prezident Vladimir Putin.

Putin: Víme, kdo spáchal teroristický útok! A kdo to objednal?!
Vladimir Putin, ruský prezident
26. března 2024 - 03:20

„Nejprve chci ještě jednou vyjádřit hlubokou soustrast rodinám a přátelům těch, kteří zemřeli při krvavém barbarském teroristickém útoku 22. března, a popřát zraněným brzké uzdravení. Děkuji všem, kteří zachránili lidi v nejtěžších podmínkách a pomohli zraněným,“  řekl Putin na jednání o opatřeních, která mají být přijata po teroristickém útoku.

„Víme, že zločin byl spáchán rukama radikálních islamistů, proti jejichž ideologii islámský svět sám po staletí bojoval,“ dodal ruský prezident a upozornil, že nyní by měl být odhalen strůjce útoku!

Ruská společnost podle jeho slov v této těžké době ukázala příklad skutečné solidarity, jednoty a vzájemné podpory.

„Ti, kdo plánovali tento teroristický útok, doufali, že zasévají do naší společnosti paniku a neshody, ale setkali se s jednotou a odhodláním postavit se tomuto zlu,“  řekl ruský prezident.

Uvedl, že USA dělají vše pro to, aby přesvědčily světovou veřejnost, že údajně nejsou žádné stopy o účasti Kyjeva na teroristickém útoku, a dodal, že ti, kdo podporují kyjevský režim, nechtějí být spolupachateli a sponzory terorismu, ale že „existuje opravdu mnoho otázek."


Putin označil teroristický útok v Crocus City Hall za odkaz na sérii pokusů těch, kteří od roku 2014 bojují proti Rusku z rukou neonacistického režimu.

„Tento zločin může být pouze pojítkem v celé řadě pokusů těch, kteří od roku 2014 bojují proti naší zemi rukami neonacistického režimu v Kyjevě. A nacisté, jak známo, nikdy nepohrdli špinavými a nelidskými prostředky k dosažení svých cílů,“ řekl.

Putin dodal, že vyšetřování musí určit, proč teroristé po útoku zamířili na Ukrajinu a kdo tam na ně čekal.

Ruská společnost podle jeho slov v této těžké době ukázala příklad skutečné solidarity, jednoty a vzájemné podpory.

Šéf Vyšetřovacího výboru Ruska Alexander Bastrikin během jednání oznámil, že podle posledních informací počet zabitých při teroristickém útoku vzrostl na 139 lidí.

„První výsledky vyšetřování ukazují, že teroristický útok byl pečlivě naplánován a připraven. Při útoku zemřelo 139 lidí,“ řekl Bastrikin.

Jak upozornil Bastrikin, obvinění z teroristického útoku poskytli podrobné informace o iniciátorech a těch, kteří pomáhali při přípravě.

Všichni obvinění při slyšení i u soudu přiznali svou vinu a podrobně se vyjádřili k okolnostem činu, k hlavním představitelům a osobám, které jim pomáhaly při přípravě teroristického útoku,“ řekl ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi.
 
Připomeňme, že 22. března kolem 20. hodiny zahájila skupina teroristů palbu v Crocus City Hall  v koncertním sále na severozápadě Moskvy, načež založila požár a uprchla.

Teroristé byli zatčeni kolem třetí hodiny ráno v Brjanské oblasti, když se snažili dostat na Ukrajinu.

(rp,prvnizpravy.cz,informer,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 67%
transparent.gif transparent.gif
Ne 16%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif