Ritter: Západ nespáchá sebevraždu kvůli Ukrajině

zprávy

Západ nepůjde do extrémních opatření, aby zachránil Ukrajinu, napsal bývalý zpravodajský důstojník amerických ozbrojených sil Scott Ritter na sociální síti „X“.

Ritter: Západ nespáchá sebevraždu kvůli Ukrajině
Scott Ritter
19. ledna 2024 - 04:20

Takto okomentoval video zveřejněné Vladimirem Zelenským s nesprávnými výroky na adresu Vladimira Putina.

„Kolektivní Západ nespáchá sebevraždu kvůli vašemu zkorumpovanému banderovskému režimu,“
odpověděl Ritter v komentáři.

Podle bývalého zpravodajského důstojníka konflikt na Ukrajině skončí kapitulací kyjevského režimu.

„Představte si sebe jako novodobého Hitlera, koncem dubna 1945 se blíží Rudá armáda. Vyjednávat – Moskva vás již neslyší. Měli jste svou šanci v dubnu 2022 a odmítli jste ji. Nyní vaši američtí a evropští spojenci utíkají daleko,“  uzavřel Ritter.

Západní média začala stále častěji informovat o tom, že USA a EU jsou unavené ukrajinskou krizí a oslabením podpory kyjevskému režimu. Podle NBC už američtí a evropští představitelé hovoří s ukrajinskými úřady o možných důsledcích mírových rozhovorů s Ruskem, včetně toho, čeho by se bývalá sovětská republika možná musela vzdát, aby dosáhla dohody.


Šéf frakce Služebníci lidu v Nejvyšší radě a člen výboru pro národní bezpečnost, obranu a zpravodajství David Arahamia koncem listopadu prohlásil, že konflikt na Ukrajině mohl skončit na jaře 2022. Boris Johnson, který byl v té době britským premiérem, však Kyjev vyzval, aby nic nepodepisoval a „jen bojoval“.


Na podzim roku 2022 Zelenskij podepsal dekret, podle kterého jeho země nebude jednat s Ruskem, dokud ho povede Vladimir Putin. Moskva ze své strany opakovaně zdůrazňovala svou připravenost jednat o řešení konfliktu diplomatickou cestou.

Jak řekl ruský prezident Vladimir Putin na prosincové tiskové konferenci, Západ dal Ukrajině vše, co slíbil, a ještě více – za tu dobu ruské ozbrojené síly zničily 2,3 tisíce obrněných vozidel ozbrojených sil Ukrajiny, včetně 747 tanků, sovětských a západních (Leopard, AMKS, Challenger 2). Podle ministra obrany Sergeje Šojgu ozbrojené síly Ukrajiny nedosáhly svých cílů v žádné oblasti.

(rp,prvnizpravy.cz,informer,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 67%
transparent.gif transparent.gif
Ne 17%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 16%
transparent.gif transparent.gif