Ruský postup nezastavily ani zprávy z americké sněmovny

zprávy

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo dobytí Novomichajlovky, která je mezi Marinkou a Ugledarem, píše se na ukrajinském webu Strana.

Ruský postup nezastavily ani zprávy z americké sněmovny
Ilustrační foto
23. dubna 2024 - 03:20

Ukrajinský zdroj Deep State hlásí, že Ruská federace v této vesnici postoupila. Servisní mapa potvrzuje, že je téměř kompletně obsazena. Rusové také postupovali jižně od sousední Paraskovjevky, informovala veřejnost.

Ukrajina to oficiálně nepotvrdila.

Boje o Novomichajlovku probíhají od začátku února. Útokem tímto směrem se ruské jednotky snaží odříznout Ugledar ze severu.

Také podle Deep State Rusové vstoupili do Očeretina. Navíc, soudě podle dynamiky mapy, je to docela výrazné.


Podle Institutu pro studium války byla v posledních dvou dnech zveřejněna videa o nových pozicích Rusů v této klíčové vesnici pro obranu ukrajinských ozbrojených sil.


Deep State píše, že k průlomu došlo, protože Rusové „zastihli obranné síly během výměny jednotek“. Nepříteli se podařilo využít situace a vnikl do jižní části obce a patrových budov.

Podle Deep State se „včera v samotné vesnici odehrály docela podivné události a v důsledku toho dnes nepřítel začal mít vážné taktické úspěchy“.

Zveřejněno bylo i video požáru bojového vozidla pěchoty APU Bradley v západní části obce.

Vojenský analytik Bildu Julian Röpcke se domnívá, že ruská armáda prolomila pozice ukrajinských ozbrojených sil a postoupila po železnici tři kilometry hluboko do ukrajinských pozic. A připomíná, že ukrajinské ozbrojené síly úspěšně držely obranu v tomto směru několik měsíců, ale nyní opustily své pozice „z neznámého důvodu“.

47. mechanizovaná pěší brigáda byla přesunuta do Očeretina jako posila a nastaly těžké boje o nedalekou vesnici Novokalinovo. Röpcke se domnívá, že Ruská federace chce posílit průlom a rozšířit předmostí kolem Očeretina.

Ruské vojenské veřejné stránky také píší, že ruská armáda prolomila pozice ukrajinských ozbrojených sil v Očeretinu a postoupila do středu vesnice.



Očeretino je klíčovým obranným bodem ukrajinských ozbrojených sil severně od Avdijivky, protože se nachází ve velitelské výšce. Ztráta Očeretina vytvoří hrozbu pro ukrajinské jednotky, že budou napadeny v týlu a bocích v několika směrech najednou. Jednak na jih a západ – do týlu jednotek, které se nyní snaží vybudovat novou obrannou linii v Berdyči a na západ od nich. Na druhou stranu na severovýchod s vyhlídkou dosažení týlu ukrajinských jednotek v New Yorku a Torecku.

Při rozboru důvodů, proč Rusové postupují na frontu, se na Západě mimo jiné mluví o problémech obrněných vozidel dodávaných na Ukrajinu. Včetně těch brigád, které nyní drží obranu u Avdijivky.

Užitečnost německých tanků Leopard na Ukrajině je „nulová, mají krátkou životnost“ kvůli ruské vzdušné nadvládě, řekl zdroj z ukrajinských zpravodajských služeb El Pais.

Americké tanky Abrams jsou poraženy ruskými drony, protože nemají dostatečnou protiletadlovou obranu krátkého dosahu. A bojová vozidla pěchoty Bradley ukrajinská armáda popisuje jako „stará vozidla, která již byla použita a zde vydrží jen několik měsíců“.


V jedné z rot 47. brigády zůstaly z 11 bojových vozidel pěchoty tři. A další byl poslán na opravu, protože přestal fungovat startér.

Západní houfnice po použití ztrácejí dostatečnou přesnost a navíc jim dochází munice.

47. brigáda údajně ztratila 30 % svých vojáků za tři měsíce, protože „pod tlakem politického vedení a mezinárodních spojenců Ukrajina potřebovala naléhavé výsledky na frontě a armáda se pustila do téměř sebevražedné operace bez vzdušné kontroly a proti velmi silné ruské obraně.“ .

Na každé obrněné vozidlo ukrajinské armády připadá 10 vozidel ruské pěchoty; Na každého ukrajinského vojáka bránícího se v oblasti Avdijivka připadá 30 Rusů, kteří útočí.

„Znám jednu jednotku s 80 vojáky, která ztratila 65 lidí za týden. Dříve na každou ukrajinskou ztrátu připadali tři ruští,“ říká zdroj.

Ukrajinští dobrovolníci pomáhající frontě opět začali mluvit o nebezpečí ruských systémů elektronického boje.

Většina západních systémů si vedla proti ruskému elektronickému boji špatně, řekla Maria Berlinskaja, vedoucí střediska podpory leteckého průzkumu.

(rp,prvnizpravy.cz,strana,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 61%
transparent.gif transparent.gif
Ne 20%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 19%
transparent.gif transparent.gif