Teroristé z Hamásu tvrdí, že západní zbraně mají z Ukrajiny

zprávy

Nelze ověřit, ale stále existuje: Objevilo se video, na kterém teroristé z Hamasu tvrdí, že dostali západní zbraně z Ukrajiny, jak uvádí „status.at“.

Teroristé z Hamásu tvrdí, že západní zbraně mají z Ukrajiny
Ilustrační foto
9. října 2023 - 03:20

A na twitteru „Prostý text od Muca“, že zbraně z Ukrajiny skončiyl u islamistických bojovníků Hamásu! „Ukrajinské úřady nám tyto zbraně prodaly. Použijeme je proti vám, Izraelcům, našim nepřátelům“: Toto říkají palestinští bojovníci Hamásu ve videu Telegramu. V současné době není jasné, zda je toto tvrzení pravdivé. Ale je to ve vzduchu a nebylo by nepravděpodobné, že některé zbraně skutečně skončily v pásmu Gazy přes Ukrajinu - přímo nebo oklikou (například přes Írán?!). Východoevropská země se léta potýká s nekontrolovatelnou korupcí až do nejvyšších politických pater.

Ukrajina jako centrum černého trhu se západními zbraněmi: Jen před několika měsíci tento problém uvedl izraelského premiéra Benjamina Netanjahua do nejvyšší pohotovosti.

„Osobně si dovedu velmi dobře představit, že se tam najde hodně pravdy a na válečný povrch se vyplaví spousta politické špíny. „Politicky korektní“ státní média v této zemi o tom asi moc nebo vůbec diskutovat nebudou. Protože budeme i nadále dodávat a dodávat a dodávat…,” píše v článku na webu Jouwatch Max Erdinger.



Nemůžete to ověřit, ale samozřejmě to také nemůžete ignorovat. Lze si však ověřit, že nový ukrajinský ministr obrany Rustem Umarov, který nastoupil do úřadu v září jako nástupce Oleksija Reznikova, je úzce spjat s „Gülenovým hnutím“. Umarov je rodák z Uzbekistánu a narodil se v Samarkandu v roce 1982. V mládí prý navštěvoval vzdělávací instituce mezinárodního „Gülenova hnutí“. Wikipedia: „Hnutí nemá žádný oficiální název, ale jeho následovníci ho běžně nazývají Hizmet (služba) a pro širší tureckou veřejnost se nazývá Cemaat (turecky: ‚komunita‘). Turecká vláda ji ztotožňuje, částečně nebo jako celek, s údajnou teroristickou organizací FETÖ. Obviňuje hnutí z odpovědnosti za pokus o převrat v roce 2016. Dekret prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana vedl k propuštění a zatčení mnoha úředníků. Nicméně: „ESLP rozhodl na příkladu tureckého učitele Yüksela Yalçınkayi, že tisíce stoupenců Gülenova hnutí byly neprávem odsouzeny“.

Trump: Biden a jeho administrativa financovali útok Hamásu

„Jak jsem řekl: Můžete to vzít na vědomí, ale nelze vyvodit spolehlivé závěry. Stačí si to zapamatovat a počkat, zda to v budoucnu zapadne do celkového obrazu jako dílek skládačky. Již dlouho je však známo, že západní zbraně, které byly dodány na Ukrajinu, byly později obchodovány na mezinárodním černém trhu se zbraněmi. To ale nevysvětluje, proč by takový útok na Izrael vůbec mohl pocházet z pásma Gazy,“ dodává Max Erdinger.

(rp,prvnizpravy.cz,jouwatch,status.at,foto:arch.)



43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 65%
transparent.gif transparent.gif
Ne 18%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif