Ukrajinské velení ponížilo lidské životy pod úroveň svých kariérních ambicí

zprávy

Včera ruské jednotky provedly nové postupy u Očeretina (směr Avdijivskij). Informovala o tom veřejnost Deep State.

Ukrajinské velení ponížilo lidské životy pod úroveň svých kariérních ambicí
Ilustrační foto
1. května 2024 - 03:20

Jednak na severozápad od této obce směrem k Novoaleksandrovce. Novoaleksandrovka se nachází na cestě k dálnici Pokrovsk-Konstantinovka, tímto směrem ruské jednotky postupují z Očeretina již několik dní.

Za druhé, v oblasti Keramika a Novokalinova východně od Očeretina (a severně od Avdijivky). Zde se Rusové také snaží prorazit na sever – po dálnici, která vede do Konstantinovky z jihu.



Ukrajinský vojenský expert Konstantin Mašovec se domnívá, že současným cílem ruské armády v Doněcké oblasti je zformovat boky k obklíčení Torecké oblasti. Tyto boky se tvoří na severu (Časov Jar) a na jihu (Očeretino).

Po prolomení Očeretina začala ruská vojska postupovat směrem k dálnici do Konstantinovky. Jak podle Mašovece nastínili svůj plán na pokrytí oblasti Torecka.

Prvnizpravy.cz - Grygar: Co má Mnichovská smlouva společného s ukrajinskou válkou?

Na severním křídle, jak se expert domnívá, může Ruská federace obejít Časov Jar, aniž by na něj zaútočila čelně, ale naopak z jihu a jihovýchodu. To udělali Rusové při útoku na Avdijivku s koksovnou. K vytvoření severního křídla Ruské federace je nutné dosáhnout linie Stupočka-Belaja Gora.

New York Times při této příležitosti také píší, že ruské akce z Ocheretina a Chasova Jaru otevírají cestu do Konstantinovky, která je hlavním zásobovacím bodem pro ukrajinské jednotky podél většiny východní fronty. Ofenzíva ze severu a jihu by mohla umožnit dobytí města v klešťovém pohybu.

To však není jediný směr, kde může Ruská federace po průlomu v Očeretinu udeřit.

Další možností je pokračovat v pohybu směrem na Pokrovsk s cílem dosáhnout hranic Doněcké a Dněpropetrovské oblasti a poté zahájit ofenzivu směrem na Pavlograd, Sinelnikovo a Dněpr a zároveň vytvořit hrozbu pro křídla jižní fronty Ukrajiny. Ozbrojené síly.

Druhou možností je,  otočit se na jih, obejít zadní část obranné linie ukrajinské armády podél nádrží jihozápadně od Avdijivky s cílem dostat se na Ukrajinsk, Gornjak a Kuračovo, vytvořit hrozbu obklíčení pro ukrajinské jednotky umístěné poblíž Doněcka a donutit je k ústupu. .

Třetí je pohyb ve všech třech směrech současně, cit pro slabá místa v obraně.

Ukrajinská vojenská veřejnost dnes komentovala prohlášení vrchního velitele Syrského o osvobození ostrova Nestriga v Chersonské oblasti.

Bylo to předčasné, píše kanál Deep State monitoring telegram.

„Ten, kdo hlásil úspěchy v této oblasti, způsobil potíže, protože operace nebyla dokončena a ráno začalo hromadné ostřelování ostrova a pokusy výsadkových sil obsadit jeho část,“ uvádí telegramový kanál.

Situace na ostrově se podle něj zhoršila. Vyzval k „potrestání ‚ústředí‘, které spěchají „slíznout smetanu“ a dávají lidské životy pod úroveň svých kariérních ambicí.

Ostrov Nestriga se nachází jihozápadně od Chersonu podél Dněpru, blíže k pravému břehu, kontrolovaný Ukrajinou.

(rp,prvnizpravy.cz,strana,foto:strana.)


Anketa

Kdo podle vašeho názoru tříští a radikalizuje naši společnost?