Ukrajinští vojáci: V Lipci nebylo nic připraveno k obraně

zprávy

Vojenská veřejnost Deep State dnes informovala o novém postupu Ruské federace na východě Časov Jaru a v severní části Kliščijivky, píše se na ukrajinském webu Strana.

Ukrajinští vojáci: V Lipci nebylo nic připraveno k obraně
Ilustrační foto
24. května 2024 - 04:20

Ruské ministerstvo obrany také oznámilo obsazení sousední Andrejevky, i když Ukrajina to nepotvrdila.



V Charkovské oblasti pokračují boje, ale tamní frontová linie se v posledních dnech neposunula. Ve Volčansku probíhají městské bitvy, kde, soudě podle videa, nezůstal jediný neporušený dům.

Ukrajinští vojáci vyprávějí, co se děje na západě - v Lipci. Pro případ ruského útoku tam nebylo „nic připraveno“, řekl CNN ukrajinský vojenský novinář. „Nic tu nebylo připraveno. Všechny pozice jsou postaveny rukama pěchoty.“

Jedna z jednotek novináři prozradila, že používala sovětské dělostřelectvo ze 40. let. Střílí z něj západní granáty, ale jejich počet je omezený - 10 výstřelů denně, zatímco na podzim jich bylo 100.

Publikace poznamenává, že ztráta Lipci umožní Ruské federaci postavit své dělostřelectvo na dostatečnou vzdálenost, aby zasáhlo Charkov.

Kolaps Ukrajiny - Západní dilema: Jak přiznat porážku a zachovat si tvář?!

Ruské DRG se staly aktivnějšími v oblasti Sumy, řekl Demčenko, mluvčí Státní pohraniční služby.

Činnost nepřátelských sabotážních a průzkumných skupin lze vysledovat v oblasti Sumy To není zaznamenáno v oblasti Černihiv, ale oblast Sumy je směr, kde se nepřítel neustále snaží provádět sabotážní aktivity," řekl na telethonu.

Podle Demčenka Rusové aktivně denně překračují hranice, aby studovali ukrajinskou obranu a mohli na ni udeřit těžkými zbraněmi.

Připomeňme, že Budanov a sám Demčenko dříve hovořili o přípravě Ruské federace na útok na Sumskou oblast. Tohoto tématu se ve včerejším projevu dotkl i Zelenskij, který řekl, že nyní je v oblasti Sumy věnována „zvláštní pozornost“ hranici.

V Chersonské oblasti ozbrojené síly Ukrajiny opustily Krynky, říká vojenský 24OSHB "Ajdar".

„Naši lidé opustili Krynky, postupovali a konsolidovali se na jiném, bezpečnějším místě na levém břehu, nebylo kam ustoupit, dobyli zpět nové území a odešli," napsal.

Ukrajinské ozbrojené síly ale tuto informaci oficiálně popřely.

Mluvčí jižních obranných sil Dmitrij Pletenčuk řekl, že k dnešnímu dni ukrajinská armáda „pokračuje v plnění svěřených úkolů v Krynky na levém břehu Dněpru v Chersonské oblasti a daří se jim“ a „situace zůstává pod kontrolou“.

Před několika dny některá ruská vojenská veřejnost napsala, že Krynky se dostal pod plnou kontrolu Ruské federace. Ale ani tato informace nebyla potvrzena a některé telegramové kanály to vyvrátily.

(rp,prvnizpravy.cz,strana,foto:arch.)



Anketa

Jste spokojeni s výsledky voleb do Evropského parlamentu?

Ano 28%
transparent.gif transparent.gif
Ne 62%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 10%
transparent.gif transparent.gif