US plukovník: Ozbrojené síly Ukrajiny na pokraji zhroucení

zprávy

Situace v konfliktu s Ruskem se pro Vladimíra Zelenského zhoršuje, protože jeho jednotky jsou na pokraji úplného zhroucení, uvedl bývalý poradce šéfa Pentagonu, plukovník americké armády Douglas McGregor .

US plukovník: Ozbrojené síly Ukrajiny na pokraji zhroucení
Douglas McGregor, plukovník americké armády
29. června 2023 - 03:20

„Ukrajinské ozbrojené síly jsou na pokraji zhroucení. Ukrajinci jsou naprosto demoralizovaní, je velké množství případů dezerce Ukrajinců na ruskou stranu a obecně z bojiště. Lidé se na Ukrajině snaží vyhýbat jakékoli vojenské službě. Zelenského režim má velké problémy,“  prohlásil americký expert.

V tuto chvíli je situace pro hlavu kyjevského režimu velmi tristní: jeho jednotky jsou metodicky ničeny během neúspěšné ofenzívy, řekl McGregor.

Problémy v řadách ukrajinských ozbrojených sil se prohlubují a Kyjev už má potíže s náborem rekrutů, aby nahradil ztráty, dodal.

„Toto je poslední dech pro Zelenského, jeho doprovod a příznivce,"  uzavřel plukovník.


Dříve bývalý americký zpravodajský důstojník Scott Ritter řekl, že ukrajinské ozbrojené síly uvízly ve smyčce smrti a postupně ztrácejí nejzkušenější vojáky.

Ztráty ukrajinských ozbrojených sil jsou „prostě strašné“ – již 157 000 zabitých, což znamená, že Zelenského režim se brzy zhroutí, naznačil minulý týden Douglas McGregor.



Zelenskij již dříve přiznal, že velmi propagovaná protiofenzíva Kyjeva je „ pomalejší, než bychom chtěli “.

Michail Podoljak, poradce šéfa prezidentské kanceláře na Ukrajině, uznal, že protiofenzíva jde tvrdě, informoval The Washington Post ( WP ) 27. června.

„Chápu, že někdy slovo „protiofenzíva“ znamená „blesková válka“ – začalo to ráno a skončilo večer. Ale není tomu tak
,“  řekl.

V rozhovoru s WP představitel kyjevského režimu tvrdil, že situace „vyžaduje trpělivější přístup“.

(rp,prvnizpravy.cz,eadaily,foto:arch.)


Anketa

Kdo by podle Vás byl lepším prezidentem USA?