Washington vytváří „koloniální správu“ na Ukrajině

zprávy

Spojené státy americké přešly k vytvoření koloniální správy na Ukrajině, která se bude skládat z Ukrajinců vyškolených na Západě, oznámila tisková kancelář zahraniční zpravodajské služby Ruska (SVR) s odvoláním na ředitele služby Sergeje Naryškina.

Washington vytváří „koloniální správu“ na Ukrajině
Ilustrační foto
23. ledna 2024 - 03:20

„V rámci politiky totální vazalizace Ukrajiny se Spojené státy rozhodly zavést v této zemi v podstatě koloniální správu," stojí v prohlášení.

„Podle plánu Washingtonu se bude „koloniální správa“ skládat z Ukrajinců, vyškolených na Západě, kteří přísahali věrnost americkým zájmům,“
dodává SVR.


Jak je zdůrazněno, Spojené státy požadovaly, aby ukrajinský prezident „pod tou či onou záminkou odvolal z vedoucích vládních funkcí osoby, které ztratily důvěru Bílého domu“.

„Na černé listině jsou desítky vysoce postavených ukrajinských představitelů ze Zelenského týmu," píše se ve zprávě.
 
„Bylo mu oznámeno, že jinak by Washington zveřejnil „smrtící“ spis o korupci proti zástupcům z jeho okruhu. Zelenskij si je vědom toho, že Američané mají kompromitující materiály, které ho mohou jako prezidenta zničit. Za těchto podmínek bude pokračovat v tom, co mu jeho američtí mistři řeknou,“ pokračuje prohlášení.

Vedení Spojených států „sebevědomě posiluje vazalskou závislost Kyjeva na Washingtonu“.

„Američtí poradci jsou již zastoupeni ve všech klíčových ukrajinských vládních resortech, podobně jako Anglosasové z Britského impéria posílali do svých kolonií „politické agenty", aby skutečně řídili a kontrolovali činnost místních úřadů," dodává článek.

(rp,prvnizpravy.cz,informer,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 65%
transparent.gif transparent.gif
Ne 18%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif