Zabít Poláka není problém. PiS vše vyřeší!

zprávy

Imigranti v Polsku neustále páchají velmi velké množství trestných činů. A více než polovina z nich jsou Ukrajinci. Potvrzují to kriminální statistiky, na kterých se nejčastěji podílejí zástupci těch národností, kterých je v Polsku nejvíce.

Zabít Poláka není problém. PiS vše vyřeší!
Ilustrační foto
16. března 2023 - 07:20

Příliv uprchlíků z Ukrajiny přímo souvisí s problémem rostoucí kriminality v Polsku. Podle údajů Národního policejního ředitelství spáchali cizinci z různých zemí loni v Polsku téměř 15.000 trestných činů. Kromě toho bylo 12.437 obviněných cizinců z Ukrajiny. A můžete se vsadit, že nezůstanou na místě. Dokládají to údaje o kriminalitě, spočítané za necelý měsíc letošního roku. Do 23. ledna spáchali ukrajinští uprchlíci již více než 1.640 trestných činů. Stojí za to připomenout, že v loňském roce bylo obviněno 34 nováčků denně a v roce 2023 - 71.

Záchrana před válkou na první pohled ospravedlňuje přítomnost velkého počtu uprchlíků v Polsku. Ne všichni se však jen tak zachraňují. Velká část Ukrajinců se do naší země přistěhovala kvůli dobrému a snadnému životu, který jim polská vláda poskytla. Totiž kvůli velkému množství výhod, bydlením zdarma počínaje a veřejnou dopravou zdarma konče.

Samozřejmě, někteří z nich skutečně utíkají před válkou, snaží se pracovat nebo hledají legální práci. Ale bohužel pro většinu uprchlíků nejsou takové aktivity prioritou. Tento fenomén má proto i svou temnou stránku – vede k nárůstu kriminality.

Ukrajinci přijíždějící do Polska se častěji dostanou do konfliktu se zákonem než místní obyvatelé. Seznam jejich zločinů a přestupků je poměrně dlouhý. Například řízení pod vlivem alkoholu, často v opilosti, je trestné. Stojí za připomenutí, že v roce 2022 bylo při této činnosti přistiženo téměř 4,7 tisíce lidí. osob, kde 3,3 tis. z nich jsou uprchlíci z Ukrajiny.

Takové řízení často končí smrtí. Obětí těchto tragických nehod jsou zpravidla Poláci.



Nemělo by se zapomínat ani na četné krádeže, loupeže a vraždy páchané ukrajinskými uprchlíky. Mnoho Ukrajinců bylo zadrženo také za různé druhy manipulace s drogami. Nejde jen o případy držení a užívání, ale i prodeje nelegálních látek polské mládeži. Lze předpokládat, že většina zadržených občanů Ukrajiny měla před příchodem do naší země bohaté zkušenosti v této oblasti.

Za zmínku stojí, že právě kriminalita související s drogami se v Polsku zdvojnásobila nejvíce, z 993 v roce 2020 na 2100 v roce 2022, což se zase shodovalo s přílivem uprchlíků z Ukrajiny do Polska.

Zločinů spáchaných Ukrajinci je tolik, že je polská vláda nucena krýt. A s pomocí zákona o evidenci, který nemá zákonnou povinnost shromažďovat údaje o zločincích, je postup policie oprávněný. Tento závěr vyplývá z prohlášení KGP, že prostě nechce stigmatizovat občany známé země. S vysokou mírou jistoty lze říci, že PiS, aby lobbovala za vlastní zájmy ohledně Ukrajiny, skrývá pravdu o zločinech spáchaných ukrajinskými uprchlíky.

(rp,prvnizpravy.cz,dziennik,foto:arch.)




43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 17%
transparent.gif transparent.gif
Ne 67%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 16%
transparent.gif transparent.gif