Zalužnyj potvrdil obsazení Marjinky Rusy a předpověděl konec Avdijivky

zprávy

Vrchní velitel ozbrojených sil Ukrajiny Valerij Zalužnyj na brífingu potvrdil obsazení Marjinky, v Doněcké oblasti ruskou armádou a prohlásil, že město „již neexistuje“.

Zalužnyj potvrdil obsazení Marjinky Rusy a předpověděl konec Avdijivky
Valerij Zalužnyj, vrchní velitel ozbrojených sil Ukrajiny
27. prosince 2023 - 03:20

Ukrajinské ozbrojené síly se podle něj stáhly ze západního okraje města. Na některých místech se ukrajinská armáda prokopala kolem Marjinky a jinde o něco dále.

Zalužnyj také připustil, že za 2-3 měsíce by Rusové mohli dobýt i Avdijivku. Pro generální štáb je podle něj důležitější zachovat lidi, ne území.


Takto komentoval mohutnou ofenzivu ruské armády na Avdijivku, která je stále častěji srovnávána s Rusy dobytým Bachmutem.

„Nepotřebujeme se nechat vést a dělat nějakou show nebo truchlit kolem konkrétní lokality. Vedení vojenských operací podléhá vlastním zákonům, které nezávisí na tom, zda se to líbí poslancům nebo novinářům. Nepřítel má příležitost soustředit své síly určitým směrem. A dokážou za dva nebo tři měsíce to, co se stalo s Bachmutem. Každý kousek země je nám drahý, budeme bránit přesně tolik, kolik máme sil. Pokud síla nebude stačit, zachráníme lidi a pak si to vezmeme zpět,“ řekl Zalužnyj.

Připomeňme, že ruský ministr obrany Sergej Šojgu v  pondělí informoval ruského prezidenta Vladimira Putina o obsazení Marjinky . Ačkoli mluvčí Tavričeských obranných sil, Alexander Štupun, prohlásil, že to není pravda.

A dnes ukrajinský vojenský zdroj Deep State potvrdil ztrátu Marjinky .

(rp,prvnizpravy.cz,strana,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 60%
transparent.gif transparent.gif
Ne 21%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 19%
transparent.gif transparent.gif