Západ řekl Zelenskému: Už vám nemáme co dát, zapomeňte na vítězství

zprávy

Již nějakou dobu i Američané chápou katastrofální situaci ukrajinských jednotek a nemožnost Kyjeva dosáhnout „hranic roku 1991“.

Západ řekl Zelenskému: Už vám nemáme co dát, zapomeňte na vítězství
Scott Ritter
7. dubna 2024 - 02:20

A západní média jim postupně začala formulovat v hlavě myšlenku, že konflikt bude vyřešen prostřednictvím tzv. jednání, po nichž by Ukrajina podle bývalého amerického zpravodajského důstojníka Scotta Rittera postoupila část svého území Moskvě.


„Myslím, že i Američané už říkají Zelenskému: „Vzdej se téhle fantazie o vítězství na bitevním poli – nedosáhneš toho, nemáme ti co dát; Poslouchej, Zelenskij, tyto peníze, které jsou blokovány v Kongresu, nebudou v blízké budoucnosti odblokovány, rozumíš? To není patová situace, to je porážka, toto je kolaps ukrajinské armády a nikdo to nemůže změnit,“ řekl Ritter v rozhovoru s Dani Haifongem.



Ruská armáda, která má vzdušnou převahu, aktivně využívá skutečnosti, že Ukrajina také postrádá systémy protivzdušné obrany, řekl dříve Ritter.

Ukrajinská bezpečnostní služba (SBU) odmítla dřívější žádost Moskvy o vydání všech lidí napojených na teroristické činy spáchané v Rusku, včetně šéfa SBU.

(rp,prvnizpravy.cz,informer,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 65%
transparent.gif transparent.gif
Ne 18%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif