Zelenskij vyhrožuje Evropě terorismem, pokud nesplní jeho podmínky

zprávy

Je to drama. Na Ukrajině zuří americká neokonzervativní válka proti Rusku na úkor Ukrajinců. Ve Spojených státech nikdo neví, kdo skutečně vládne zemi. Mluvíme o bezpečnostním stavu.

Zelenskij vyhrožuje Evropě terorismem, pokud nesplní jeho podmínky
Vladimir Zelenskij,ukrajinský prezident
16. září 2023 - 06:20

Z globálního politického hlediska je Vladimir Zelenskij malým kolečkem ve velké převodovce. Jak je známo, Zelenskij se ale považuje za centrální kolo.


V několika rozhovorech zveřejněných tento týden s americkými médii Zelenskij rozvedl téma „obviňování Západu“.

V rozhovoru pro The Economist vydal slabě zastřenou hrozbu zemím, které zvažují snížení pomoci, a varoval, že „miliony ukrajinských uprchlíků v evropských zemích“ by mohly destabilizovat Západ."

Rozhovor Economist zveřejněný tento týden shrnuje Zelenského slova: „Omezení pomoci Ukrajině by jen prodloužilo válku, tvrdí Zelenskij. A ohrozilo by to Západ, nebezpečí by bylo na jeho vlastním dvorku. Nelze předvídat, jak by miliony ukrajinských uprchlíků v evropských zemích reagovaly na opuštění své země. Ukrajinci se obecně chovali „dobře“ a jsou „velmi vděční“ těm, kteří je přivítali. Na tuto štědrost nezapomeneme. Pro Evropu by to však nebyl „dobrý příběh“, kdyby tyto lidi „zahnala“ do kouta.“



Někteří internetoví komentátoři zaznamenali jeho překvapivě otevřenou a agresivně obviňující rétoriku a řekli, že se zdá, že vyhrožuje Evropě terorismem, pokud Ukrajina neprosadí své.

„Chápu to správně, Zelenskij ve skutečnosti vyhrožuje evropským zemím terorismem, pokud nedodají na Ukrajinu zbraně, které chce?" upozornill Arnaud Bertrand. 

A Max Abrahms, odborník na boj proti terorismu a profesor mezinárodních vztahů, napsal...
— Max Abrahms (@MaxAbrahms) 12. září 2023: Zelenskij nyní vyhrožuje, že ukrajinští uprchlíci zaútočí na Evropu, pokud neudrží „vlak v chodu“.

Ve stejném rozhovoru Zelenskij zopakoval svůj slib, že nikdy nebude vyjednávat s Putinem a ani neuvažuje o postoupení území.

(rp,prvnizpravy.cz,jouwatch,foto:arch.)


Anketa

Souhlasíte s tím, že na světovém šampionátu v hokeji letos nestartují Rusové?

Ano 14%
transparent.gif transparent.gif
Ne 72%
transparent.gif transparent.gif
Je mi to jedno 14%
transparent.gif transparent.gif