Macron přijede do Moskvy, Trump to ještě zváží

zprávy

Ruský prezident Vladimir Putin pozval francouzského i amerického prezidenta na oslavy 75.výročí vítězství ve Velké vlastenecké válce.

Macron přijede do Moskvy, Trump to ještě zváží
Emmanuel Macron a Vladimir Putin
1. července 2019 - 03:20

Emmanuel Macron v nedělním vysílání televizního programu „Tolstoj“ na Prvním kanálu potvrdil, že navštíví Moskvu při příležitosti oslav 75. výročí vítězství ve Velké vlastenecké válce.

„Ano, budu tam. Pan Putin mě pozval a já přijedu, “řekl Emmanuel Macron.

Macron dodal, že oslava Dne vítězství je pro Francii důležitá, protože Francouzi „vědí, že dluží hodně Rusku a těm, kteří je bránili“.

Při setkání s Putinem Macron vyjádřil důvěru, že v současné mezinárodní situaci je spolupráce mezi Ruskem a Francií - stálými členy Rady bezpečnosti OSN - nesmírně důležitá a v dnešním nepředvídatelném světě musí liberální demokracie ještě mnohé udělat.

Francouzský prezident připomněl, že ministři zahraničních věcí a obrany Ruské federace a Francie budou mít během několika týdnů schůzku ve formátu „dva plus dva“.


Americký prezident Donald Trump slíbil, že určitě zváží pozvání ruského prezidenta Vladimíra Putina na návštěvu Moskvy k 75. výročí vítězství.

(rp,prvnizpravy.cz,rt,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 73%
transparent.gif transparent.gif
Ne 14%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 13%
transparent.gif transparent.gif