Muslimové v Německu: Máme tady málo místa na bohoslužby

zprávy

Po masové imigraci muslimů do Německa nyní přichází velká poptávka po modlitebních místech pro muslimy.

Muslimové v Německu: Máme tady málo místa na bohoslužby
Ilustrační foto
6. ledna 2018 - 10:15

Stěžují si muslimové nejen v Durynsku, ale i celostátně : Máme málo modlitebních míst. Stěžuje si  Centrální rada muslimů v Německu (ZDM) a Ahmadíja, heterodoxní islámské mesianistické hnutíí v Erfurtu. Po imigraci muslimů do Německa nyní přichází poptávka po masových nových modlitebních místech.

Muslimské komunity proto hledají místa pro své bohoslužby ve městech, kde sídlí. Suleman Malik, mluvčí hnutí Ahmadíja v Erfurtu popřel, že se budou muset modlit v bytech, kancelářích nebo sklepích. Ale ne každý pronajímatel bytů a prostor chce muslimům pronajmout, protože se bojí odchodu nemuslimských nájemců nebo konfliktů.

O komunitě Ahmadiyya (AMJ) se tvrdí, že je "islámským vlkem v ovčím rouchu". Ne, jak veřejně prohlašují, představitelé tohoto reformního islámu, že jsou "přátelští k demokracii" a "ochotni se integrovat" do společnosti. Cílem AMJ je vytvořit kalifát.


Kolik takových muslimských modlitebních místností existuje v Durynsku nebo v Německu nelze zjistit. Podle zpráv v médiích je v Německu okolo 2500 mešit. Podle statistik je v Německu okolo 2800 klasických a neklasických mešit. Většina z nich je ve spolkovém státě Severní Porýní-Vestfálsko, protože zde žije většina muslimů v Německu.

(rp,prvnizpravy.cz,journalist,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 70%
transparent.gif transparent.gif
Ne 15%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 15%
transparent.gif transparent.gif